Molde HK forlenget kontrakten til alle søstrene

Tre nye år for Sherin, Anniken og Mona Obaidli.

Bildetekst: ALT FOR MOLDE: Søstrene Sherin (24), Anniken (22) og Mona (20) Obaidli har skrevet kontrakt med Molde HK Elite fram til 1. mai 2020.Foto: Bjørn Brunvoll

Saken oppdateres.

MOLDE: Fredag presenterte Molde Håndballklubb avtalene som går fram til 1. mai 2020.

– Dette er stammen i det vi har satset på de siste årene, og lokal forankring er helt i tråd med klubbens strategiplan som Kjell Inge Røkke er med på. Det er kjempeviktig for oss, og vi er stolte av at alle tre har signert så lenge. Det gir oss en trygghet langt fram i tid, det er fantastisk, sa styreleder Per Gjerde på pressekonferansen.

Fikk du med deg reaksjonen?

Flere tilbud fra Danmark

I sesongstarten var Anniken Obaidli (22) tilbake for fullt etter den første korsbåndskaden som oppsto i april i fjor. Hun var så god at utenlandske klubber merket seg comebacket.

– Det er kjekt med tilbud fra andre land og jeg utelukker ikke at det kan skje en gang. Men MHK har vist meg stor tillit hele veien og har satset på meg selv om jeg har vært skadet. Jeg skal komme tilbake på banen for Molde, og det er her jeg vil være i tida framover, sier Anniken til Romsdals Budstikke.

Før den nye skaden kunne hun signert for ny klubb og gått gratis fra Molde HK i april neste år.

Rådgiver Sverre Mauseth bekrefter at det har vært stor interesse for Obaidli-søstrene.

– Det har vært spesielt stor interesse rundt Anniken fra danske klubber. Det er også en del agenter fra andre land som har kontaktet oss. Også Mona har fått et par henvendelser fra Danmark. Likevel har det hele tida vært planen å bli i Molde for alle tre. MHK fortjener også skryt for at de gir Anniken så lang kontrakt. Det er ikke mange klubber som ville gjort det etter korsbåndskade nummer to, sier Mauseth.

Fikk stor støtte:

– Jeg vil være i Molde

Anniken Obaidli skadet korsbåndet på ny mot Storhamar 8. oktober. Tirsdag opererte hun begge knærne, fordi hun måtte hente bånd fra høyrekneet for å reparere det venstre.

– Nå opererte jeg tre uker etter skaden, i fjor tok det seks uker. Dette har ikke betydning for opptreninga, jeg må uansett regne med at det går tolv måneder før jeg er på banen igjen. Men jeg skal tilbake, det har det aldri vært tvil om. Dagen etter skaden dro Mona meg med på styrketrening. Jeg har ikke tenkt ett eneste sekund på å legge opp, sier Anniken.

– Det er en grunn til at vi blir i Molde, vi har trua på det vi holder på med. Jeg er også så familiekjær at jeg helst ikke vil reise fra de to andre. Det er kjipt at Anniken er ute, men jeg er glad får ta over denne rollen mens hun er ute. Jeg får mange gode råd, fra henne, sier Mona.

– Vi har ny hall og voksende interesse for håndball i byen. Vi har et ungt og hardtarbeidende lag. Jeg har veldig lyst å være med videre for å sette Molde Håndballklubb på kartet. Jeg tror vi kan være i toppen om noen år. Og det finnes ikke noe bedre enn å oppnå det sammen med søstrene sine, sier Sherin.

– Skaden forandrer ingenting

Klubben har kjørt en prosess i flere måneder for å planlegge framtida sammen med alle søstrene. Skaden forandrer ingenting. Vi vil hjelpe Anniken både økonomisk og medisinsk, slik at hun kommer i form igjen så raskt som mulig. Det er klubbens ønske å tenke langsiktig sammen med Anniken, sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK Elite.

PS: MHK spiller borte mot Sherins tidligere klubb Sola søndag. Hjemmelaget, som har fått tilbake profilen Camilla Herrem, ligger på sjetteplass to poeng foran Molde som har tapt de fire siste kampene.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå