Mørket tok Solheim, men det er lyst for Tutta og Hull

Hvordan stillingen er mellom Europa og USA i Solheim Cup før de 12 singlekampene får vi ikke vite før søndag morgen. Kveldsmørket la seg over Solheim Cup.

Matchen til Suzann Pettersen ble avbrutt.  Foto: Anne-Marie Sorvin, Reuters / NTB scanpix

Saken oppdateres.

ST. LEON-ROT (Aftenposten): Etter sin fantastiske foursome på morgen, måtte Charlie Hull og Suzann Pettersen slite litt mer i den påfølgende fourballen. Den europeiske duoen spilte ikke dårlig, men fikk svar på tiltale med birdier av amerikanerne.

Hvordan det ender må vente med å få svar på. Hull og Lee startet sist av de fire fourballene og rakk bare å spille 15 hull før mørket kom.

Også de andre europerne måtte slite mer — etter å ha tatt godt for seg av poengene i foursome lørdag morgen, der det ble 3-1-seier.

Fikk fornyet tillit

Etter sin fantastiske spurt mot Paula Creamer og Morgan Pressel, fikk paret Hull/Pettersen ny tillit sammen i fourball. (To spillere på hvert lag slår på hver sin ball, men bare den beste scoren for hvert lag teller.)

Det gikk ikke så bra, selv om motstanden så lettere ut på papiret: Alison Lee/Brittany Lincicome.

Lincicome sammen med Michelle Wie tapte foursome mot Charley Hull og Melissa Reid fredag, og Lee med Angela Stanford tapte fourball mot Hull og Nocera fredag ettermiddag.

Lee sammen med Wie tapte også foursome lørdag morgen. Da mot Melissa Reid og Carlota Ciganda. Og Lincicome sammen med Stanford tapte mot Sandra Gal og Catriona Matthew.

Ingen tvil om at de to amerikanerne mente de hadde tapt nok før møtet med Hull/Pettersen!

Lincicome fant formen

Brittany Lincicome har den gode egenskapen at hun både slår langt og putter godt. Hun topper LPGA-listen over lengste driver med 247 meter – 12 meter lenger enn Tutta. Samtidig ligger hun på 25. plass på listen over putter pr. runde. Der er Tutta bare nummer 90. Lincicome slo langt og puttet godt i oppgjøret mot Hull og Tutta. Hun og Lee var en stund to opp, men en birdie fra Hull på det 9. hullet og en fra Tutta på det 12. brakte likhet i regnskapet.

På det 15. hullet satte Alison Lee en birdie for USA, mens Hull bommet på en kort birdieputt. Dermed gikk amerikanerne en opp. Da var det også blitt for mørkt, og fourballen må avsluttes søndag morgen før de 12 singlekampene.

Matchen som ble ferdig:

Lexi Thompson/Cristie Kerr slo Azahara Muños/Carlota Ciganda 3/2. Avbrutt

Karin Icher/Catriona Matthew ligger en opp mot Lizette Salas/Brittany Lang etter 15

Stacy Lewis/Gerina Piller ligger en opp mot Caroline Masson/Caroline Hedwall etter 16

Suzann Pettersen/Charley Hull ligger en ned mot Alison Lee/Brittany Lincicome etter 15

USA leder altså 3-1 i fourball ved avbruddet. Holder det seg, vil Europa lede 9-7 samenlagt før singlematchene søndag.

På forsiden nå