Nå har Stavanger fått tre golfproffer

For første gang i historien har Stavanger kommende sesong tre profesjonelle spillere i det europeiske golfsirkuset.

NYE I GOLFSIRKUSET: Fra venstre Ole Berge Ramsnes, Sondre Erevik Ronold og Eirik Tage Johansen.  Foto: Stavanger Aftenblad

Saken oppdateres.

I sommer tok nemlig også 23 år gamle Ole Berge Ramsnes steget inn i proffenes rekker. Dermed skal han sammen med Sondre Erevik Ronold (24) og Eirik Tage Johansen (32) forsøke å tjene til livets opphold som golfspiller kommende sesong.

Det er unikt i lokal sammenheng. De tre spillerne representerer nemlig alle Stavanger Golfklubb, og er oppvokst bare et par lange driver fra hverandre i Revheim-området, ikke langt fra golfbanen ved Stokkavannet.

I 2015 skal Ramsnes og Ronold holde hverandre med selskap på Nordic League, nivå tre i europeisk proffgolf. Der kommer også Johansen til å figurere mye neste sesong.

Viktig NGF-satsing

— Vi skal reise sammen så mye som mulig, trene sammen, spille de samme turneringene og dele en del kostnader. Dette blir min første hele sesong som proff, og målet er å få satsingen til å gå rundt og etablere meg som proff. Da er det veldig kjekt at vi er flere sammen, og jeg tror også det kan være avgjørende for at satsingen blir langvarig, sier Ramsnes til Aftenbladet.

Forrige uke ble han tatt ut i Norges Golfforbund (NGF) sitt "Team Alcaidesa". Samtidig fikk både Ronold og Johansen plass på "Team Norway", satsingen på de aller beste, norske spillerne. Dermed får alle tre tilgang til forbundets leilighetsresort og golfbaner på spanske Alcaidesa Links.

— Det er helt vesentlig for satsingen vår og viktig for hele gjengen. Det betyr at vi kan trene på gress og skikkelige baner nesten hele året rundt, samtidig som vi bor gratis. I tillegg vil alle de norske proffene være samlet på samme sted og kan dra nytte av hverandre, sier 23-åringen.

Hjelper hverandre

Det er klubbkamerat Sondre Erevik Ronold enig i. 24-åringen gjorde seg ferdig med collegeutdannelsen i USA våren 2013, og har fullført sin første sesong som proff. Kommende sesong har han fulle spillerettigheter på Nordic League.

— Det blir veldig kjekt å ha en å reise sammen med som jeg kjenner så godt. Vi kan hjelpe hverandre, pushe hverandre og motivere hverandre til å bli bedre. I tillegg innebærer det selvsagt øknomiske fordeler for begge, slik at vi kanskje får pengene til å strekke til gjennom en hel sesong, sier Stavanger-spilleren.

Også han er glad for å være en del av Team Norway-satsingen, og setter pris på den innsatsen den nye, sportslige ledelsen i NGF nå legger ned for proffene.

Johansen tilbake i varmen

— Det betyr mye for oss, sier Ronold, som blant annet tok en 2. plass og flere topp 10-plasseringer på Nordic League denne sesongen. Dermed fikk han også hjulene til å gå rundt.

— Det er tungt på sponsorsiden og en evig kamp om å skaffe nok penger til satsingen. Forhåpentlig kan jeg hevde meg enda bedre kommende sesong. Da er det også mer penger å hente, sier han.

Proffveteran Eirik Tage Johansen er denne uken opptatt med en turnering på den spanske Gecko Pro Tour, hvor han hevder seg svært bra. Etter å ha vært vraket fra Team Norway siden 2012, er han nå tilbake i NGF-varmen.

32-åringen har en begrenset kategori på Challenge Tour neste år, og hans 2015-sesong ser foreløpig ut til å bli en kombinasjon av spill på Gecko Tour, Challenge Tour og Nordic League.

Ronold og Ramsnes starter turneringssesongen på Nordic League i månedsskiftet februar/mars.

På forsiden nå