Nå kan Byåsen puste lettet ut

Byåsen sa de måtte slå bunnlaget Glassverket. Så vartet de opp med etterlengtet målfest og lot gjestene score kun tre mål etter pause.

Silje Waade og Byåsen har hatt en svak start på sesongen. Mot tabelljumbo Glassverket ble det en oppskriftsmessig seier.   Foto: Anne-Marit Dahl

Saken oppdateres.

Byåsen - Glassverket 34–15 (17–12)

Én seier på seks kamper holder ikke for et lag som har som ambisjon å spille i Mesterligaen, og før det som var et bunnoppgjør mot Glassverket varslet trener Roger Kvannli at kun seier var godt nok.

Han har sett framgang i forsvarsjobbingen på de siste ukene treninger og kamper, men har ventet på at laget hans skal spille med selvtillit i angrep.

Formen kan være på vei

Mot Glassverket tok Silje Waade ansvar fra første ballmottak. Og denne gangen var det med større ro i angrep enn hva tilfellet har vært så ved så mange andre anledninger tidligere i sesongen. Waade markerte seg med større fart i beina, bedre timing i gjennombruddene og fikk også banket inn en suser fra distanse før pause. I tillegg viste hun godt overblikk og spilte opp lagvenninnene i gode situasjoner. Selv om motstanderen var svak, var det mye å glede seg over for spillern som har slitt med å finne tilbake til formen etter vinterens kneoperasjon.

Gjestene i føringen

Byåsen lot gjestene få ha ledelsen 1–2 i kampens åpningsminutter, med det var aldri noen tvil om hvem som var best Trondheim Spektrum denne onsdagskvelden. Til pause var stillingen 17–12 til Kvannlis lag, og etter hvilen skrudde Byåsen opp tempoet enda noen hakk. Tonje Lerstad sto en ny god kamp mellom stengene, og flere praktredninger ga kontringsmål i første rekke signert Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn. Gjestene maktet kun å score ett mål de første 24 (!) minuttene av andreomgangen. Da viste lystavla 29–13.

Debutant-mål

Byåsens forsvar ble etter hvert en ugjennomtrengelig mur for Glassverket i Trondheim Spektrum. Og Roger Kvannli lot mange spillere få spilletid, uten at det svekket prestasjonen ute på parketten. Blant annet kunne Kvannli glede seg over at debutant Kristin Eriksson scoret sitt første Byåsen-mål fra straffemerket.

Byåsens toppscorer ble Marit Røsberg Jacobsen med seks mål. Med onsdagens seier har Byåsen fire poeng på sju kamper. Neste seriekamp er hjemme mot Gjerpen søndag 5. november.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå