Nå kan det være slutt for Tiger Woods

41-åringen vet ikke om han vil konkurrere i golf igjen.

Tiger Woods har skrevet seg inn i golfhistorien. Nå går en glimrende karriere mot slutten.  Foto: Kamran Jebreili / TT / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Tiger Woods er av mange regnet som en av tidenes beste mannlige golfspillere. Han har tilbrakt 683 uker på toppen av verdensrankingen, sju år mer enn nummer to på listen, Greg Norman.

Han har vunnet 79 ganger på PGA-touren, deriblant 14 majorturneringer.

De siste årene har han imidlertid ikke vært i nyhetene av bare sportslige årsaker. Woods har slitt med ryggproblemer, og har ikke vært i konkurranse siden februar.

Han har hatt fire operasjoner for å få bukt på problemet.

I mai ble han arrestert av politiet i Jupiter i Florida for å ha kjørt i påvirket tilstand. Woods skal seinere ha beklaget, og forklart hendelsen med en «uventet reaksjon» på medisin han tar, og at det ikke var alkohol i bildet.

– Vet ikke hva framtida bringer

Woods er nå i Presidents Cup, der han har en rolle som assisterende kaptein for det amerikanske laget. 41-åringen snakket med pressen onsdag.

– Jeg vet ikke hva framtida bringer, sa Woods ifølge BBC.

Han fikk også spørsmål om at var mulig at han aldri kom til å konkurrere igjen.

– Ja, definitivt, sa Woods.

Amerikaneren har testet seg litt med korte slag, men han innrømmer at det gjør vondt i ryggen.

– Det kommer til å ta lang tid for meg å finne ut hva jeg kan gjøre, og hvor lang tid ting tar. Jeg har ikke dårlig tid, sa Woods.

Han har med seg Fred Couples, Davis Love og Jim Furyk, som assistenter til Steve Stricker i Presidents Cup, som er en konkurranse mellom USA og resten av verden (unntatt Europa).

Woods var usikker på hva han kunne bidra med.

– Jeg visste ikke om jeg i det hele tatt kunne være her, for jeg kunne ikke sitte i golfbilen. Det gjorde for vondt, sa Woods.

Trener seg opp

Han er nå under opptrening, og blir gradvis sterkere.

– Men jeg har ikke fått trent golfmusklene mine, fordi jeg ikke gjør noe golfrelatert, forklarte Woods.

Forrige gang Woods konkurrerte var under Dubai Desert Classic i februar. Han hadde en runde på 77 før han trakk seg fra konkurransen på grunn av ryggspasmer.

Han ble operert i ryggen for første gang i 2014.

På forsiden nå