Norges juniorjenter tok seg til VM-kvartfinale

Norge slo Island 35-30 i tirsdagens åttedelsfinale i junior-VM i håndball for kvinner.

Henny Ella Reistad i aksjon for Stabæk i fjorårets NM-finale mot Vipers. Tirsdag ble hun en av to toppscorere for Norge i kvartfinaleseieren over Island i junior-VM.   Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Sola-spiller Line Ellertsen og Vipers-spiller Henny Ella Reistad ble toppscorere med sju mål hver i tirsdagens kamp. Reistad kommer til Vipers fra Stabæk før den kommende sesongen.

Det sto 15-15 til pause i ungarske Debrecen, men de norske jentene rykket ifra i annen omgang.

Geir Oustorp i det norske trenerteamet mente håndballjentene spilte solid framover, men følte laget fortsatt har litt å ta tak i defensivt.

Sola-spiller Line Ellertsen ble delt toppscorer med sju mål.  Foto: Fredrik Refvem

– Vi scoret 35 mål, som er veldig bra. I tillegg brente vi fire sjumeterskast, så vi kunne hatt 39 mål med full uttelling. Det var jevnt til pause, men fra starten i 2. omgang kom vi noen mål fora. De siste sju-åtte minuttene hadde vi kontroll, sa Oustorp til handball.no.

Vipers-jentene Karoline Olsen (t.v.) og Henny Ella Reistad spiller junior-VM for LK98-landslaget. I kveld spiller møter de Island til åttendelsfinale.   Foto: Line Ellertsen

I onsdagens kvartfinale venter enten Frankrike eller Japan, som møter hverandre i en av tirsdagens senkamper. Semifinalene spilles fredag, mens VM-finalen avvikles lørdag.

Norge har én gang tidligere gått hele veien og blitt juniorverdensmester på kvinnesiden. Det skjedde i 2010.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå