Norsk jubel: Slo verdensmesteren for andre gang på fem måneder

Norge viste EM-form.

Torbjørn Bergerud og Norge spilte en meget god kamp mot regjerende verdensmester Frankrike.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Norge – Frankrike 30–26

De norske håndballgutta slo til og banket regjerende verdensmester Frankrike for andre gang på fem måneder. Det ble 30-26-seier i Golden League lørdag.

– Vi spilte veldig bra de siste 40 minuttene, og det er krig hver gang vi møter verdensmesteren, sier Sander Sagosen.

– Vi er fornøyd med at vi hevet oss fra kampen torsdag, men det er fortsatt noen hakk å gå på, sier PSG-stjernen.

Norge åpnet trøblete i angrep og scoret på bare fire av sine 14 første ballbesittelser. Solid forsvar og en meget god keeper i Torbjørn Bergerud gjorde at det ikke så nattsvart ut allerede etter 15 minutter.

Norge løftet seg så i angrep og tok ledelsen for første gang (10–9) etter snaut 24 minutter. Det ble til 11–9 etter et kontringsmål av Sander Sagosen.

De norske gutta gikk fra 7–9 til 13–10 ved pause, tross to norske straffebom like før halvtid.

Sander Sagosen var god nok en gang.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Møtes i EM

Magnus Abelvik Rød (20) har fått sitt gjennombrudd i storklubben Flensburg Handewitt i høst, som forsvarsspiller. Lørdag var han også god fremover. Et av hans to mål før pause var en knallhard treffer oppe i krysset.

Han feide inn to mål til like etter hvilen og sikret 16–10 til Norge. Etter det klarte aldri franskmennene å komme skikkelig inn i kampen igjen.

Er det en selvfølge å snakke om mulig norsk EM-gull til vinteren? Ja, absolutt. Det er så mange kvaliteter i Norges lag nå.

Magnus Jøndal var sikker i avslutningene i viktige perioder av kampen, spesielt etter pause da Frankrike jaget for å komme tilbake.

Dette var det femte møtet mellom lagene på bare ti måneder. I januar er det garantert ytterligere to ganger Frankrike–Norge, en av disse kampene er i EMs gruppespill.

De norske gutta hadde en meget svak dag i angrep mot Danmark torsdag. Den danske keeperen Niklas Landin var helt i særklasse på vei mot en kontrollert seier over Norge.

Redusert Danmark vant

Danmark lot tre av sine beste spillere, blant andre Mikkel Hansen, hvile mot Polen lørdag. Det bidro til at polakkene bare tapte 25–26.

Polen ble utklasset helt av Frankrike da turneringen startet torsdag.

Golden League avsluttes søndag i Herning med Norge–Polen og tungvekteroppgjøret Danmark–og Frankrike.

EM spilles i Kroatia i januar. Der er Norge også i gruppe med Hviterussland og Østerrike. De tre beste går til hovedrunden.

(©NTB)

På forsiden nå