Sagosen stemt frem til verdens beste unge spiller: - Kåringen blir lagt merke til

Håndballstjernen vant prestisjepris. Nå trener han mer enn planlagt på ferie.

Sander Sagosen (t.h) topper nok en gang kåringen til håndballnettstedet Handball Planet.   Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Sander Sagosen er nok en gang vinner av en prestisjetung kåring innen håndballen. 21-åringen er kåret til årets unge spiller i verden for tredje år på rad.

– Det er selvfølgelig veldig gøy og en anerkjennelse av det jeg holder på med, sier Sagosen på telefon fra Kreta der han ferierer sammen med håndballkjæresten Hanna Bredal Oftedal og hennes familie.

Det renommerte håndballnettstedet Handball Planet står bak kåringen som omfatter alle spillere født i 1995 og senere.

15 håndballjournalister fra hele verden nominerte 28 spillere (fire spillere i hver av posisjonene keeper, høyre back, høyre kant, venstre back, venstre kant, strekspiller og playmaker). Sagosen er i kategorien playmaker.

I tillegg til journalistenes stemmer, har håndball-nettstedet også fått inn 17.913 stemmer fra lesere over hele verden.

Mye trening

– Prisen er en bekreftelse på at det jeg gjør er riktig. Det er en kåring som blir lagt merke til i håndballmiljøet, sier han.

Charlottenlund-gutten har nå byttet ut danske Aalborg med den franske storklubben Paris Saint-Germain og stiller på sin første trening i Paris 31. juli.

Sammen med Hanna Bredal Oftedal, som nylig debuterte på A-landslaget, hadde han skissert et moderat treningsopplegg foran Kreta-ferien. Tre-fire økter på en uke skulle være tilstrekkelig. Det opplegget har sprukket.

– Det er deilig med sol og varme, og vi har faktisk trent mer enn planlagt. Det er enkelt å bli dratt med, så det har blitt en økt per dag. Jeg kunne tenkt meg at det hadde vært litt roligere, humrer Sagosen.

Sander Sagosen og kjæresten Hanna Bredal Oftedal kunne glede seg sammen etter håndballguttas VM-sølv i Paris i januar. Nå flytter de sammen i samme by.   Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Stor sesong

Sagosen fikk flest antall stemmepoeng sammenlagt, med 31. Det er ett poeng mer enn svenske Jerry Tollbring og slovenske Blaz Janc som delte andreplassen i kåringen.

Spanske Alex Dujshebaev vant kåringen i 2013/14-sesongen. Sagosen har altså vunnet alle de tre påfølgende kåringene.

Det har ikke manglet på store begivenheter for den unge trønderen denne sesongen. Det ble serie- og sluttspillgull med Aalborg i Danmark, der Sagosen også endte som den helt suverene poengkongen.

Poengkonge ble han også i Frankrike-VM i januar, der Norge tok et historisk VM-sølv etter å ha holdt følge med vertsnasjonen frem til pause i finalen. Han havnet også på allstarlaget i mesterskapet – akkurat som han selvsagt også gjorde i Danmark.

Hele oversikten med stemmepoeng:

Venstre kant: Jerry Tollbring (Sverige) 30 Andrej Jurynok (Hviterussland) 9 Magnus Landin Jacobsen (Danmark) 7 Adam Juhasz (Ungarn) 3

Venstre back: Lukas Nilsson (Sverige) 20 Nikola Bilyk (Østerrike) 18 Dani Dujshebaev (Spania) 5 Haniel Langaro (Brasil) 4

Playmaker: Sander Sagosen (Norge) 31 Artsiom Kulak (Hviterussland) 6 Filip Taleski (Makedonia) 4 Paul Drux (Tyskland) 4

Høyre back: Nedim Remili (Frankrike) 28 Dika Mem (Frankrike) 15 Melvyn Richardson (Frankrike) 9 Magnus Abelvik Rød (Norge) 6

Høyre kant: Blaz Janc (Slovenia) 30 Arkadiusz Moryto (Polen) 9 Benoit Kounkoud (Frankrike) 6 Gal Marguc (Slovenia) 6

Strekspiller: Ludovic Fabregas (Frankrike) 25 Artsem Karalek (Hviterussland) 16 Bence Banhidi (Ungarn) 4 Jannik Kohlbacher (Tyskland) 3

Keeper: Xoan Ledo Menendez (Spania) 11 Julien Meyer (Frankrike) 8 Lucas Bauer (Tyskland) 7 Adam Borbely (Ungarn) 7

På forsiden nå