Seks tap på rad har ført Sandnes inn i nedrykksstriden

Sandnes Håndball gikk på sitt sjette tap i rekkefølge da Bodø ble for sterke og vant 30–23 onsdag kveld.

Trener Dalibor Sedjak må få fart på Sandnes-guttene om det skal bli poeng nok til å overleve i eliteserien.  Foto: Svein Hagen

Saken oppdateres.

Laget er nå på direkte nedrykk, nest sist på tabellen, men bare poenget etter Kolstad på kvalifisering.

Tabellen (ekstern lenke).

Det gjør oppstarten etter vinterpausen 4. februar ekstra viktig.

– Vi møter bunnlaget Nøtterøy i Sandneshallen og følger på med like avgjørende kamper borte mot Kolstad og Falk Horten. Vi har fortsatt alle muligheter til å klare plassen, understreker trener Dalibor Sedjak overfor Aftenbladet.

Han hadde lite å utsette på lagets innsats mot Bodø.

– All ære til guttene, de gjort en helhjertet jobb, var helt i hælene på Bodø til pause, men klarte ikke å følge opp de siste 30 minuttene, sier Sedjak.

Hverdagen i eliteserien har uten tvil møtt Sandnes HK med full tyngde nå. Etter en meget oppløftende innledning av klubbens første sesong på øverste nivå noensinne, har tapene kommet tett som regnbygene denne høsten og forvinteren.

Likevel er trener Sedjak positiv til fortsettelsen.

Etter 14 kamper har han bare vært skikkelig misfornøyd med to med tanke på innstilling og innsats, Bækkelaget og Fyllingen. I Bodø ble det ekstra vanskelig da tre av spillerne i førstesekseren måtte stå over.

Abel Nagy og Martin Hare grunnet omgangssyke og unge André Ellertsen med en tommelskade.

– De fleste lag hadde slitt med tre fra førstesekseren ute, og når vi i tillegg skjøt noe for dårlig mot Bodø-keeperen som riktig nok var banens beste, ble det for vanskelig, medgir Sedjak som så laget sitt gå til pause tre mål bakpå, 14–11 til Bodø.

Lars Sigve Hamre var lagets toppscorer med sju fulltreffere.

– Vi tar en liten og fortjent romjulsferie, men fra 2. januar er fullt kjør, vi bygger opp nesten som før sesongen og er så godt forberedt som mulig den 4. februar, lover Dalibor Sedjak.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå