Sola slo Byåsen for første gang på 14 år: - Dette er det beste laget jeg har spilt med

Solas Marianne Klepp Andersen er inne i sin 12. sesong for gultrøyene, og mener årets utgave av laget er den beste hun noensinne har spilt med.

Det var full jubel på Sola-benken etter seier mot Byåsen. Foto: Mats Haugland

Saken oppdateres.

SOLA - BYÅSEN 25–22

Åsenhallen (Aftenbladet): Sist Sola slo Byåsen i seriesammenheng var i september 2003. Da vant gultrøyene 29–26 i Åsenhallen. 14 seriemøter og 14 år seinere gjentok Sola bragden, og vant 25–22 onsdag kveld.

– Dette var sykt digg. Det var en merkelig kamp, for vi ledet stort sett hele oppgjøret. Jeg synes vi burde ha avgjort enda tidligere, sier ei smørblid Marianne Klepp Andersen til Aftenbladet etter kampslutt.

29-åringen er inne i sin 12. sesong for laget, og har spilt over 250 kamper for gultrøyene. Laget har fått tilbake profiler som Camilla Herrem, Tonje Nøstvold og Line Ellertsen, og har vist at de har et svært høyt toppnivå denne sesongen. Det er seiere mot Byåsen og Larvik bevis på.

– Dette er det beste laget jeg har spilt med i løpet av mine år i Sola. Vi har en veldig bra blanding av rutinerte og unge spillere. De rutinerte er flinke til å lære fra seg, og de unge er lærevillige og har masse pågangsmot. Vi har en veldig god treningskultur, sier Sola-kaptein Klepp Andersen.

Sola-kaptein Marianne Klepp Andersen laget to mål mot Byåsen. Foto: Mats Haugland

Fornøyd Sola-trener

Også trener Knut Ove Joa har vært i klubben en årrekke, og er inne i sin åttende sesong som trener for Sola.

– Dette er det beste Sola-laget jeg har trent på mine åtte sesonger. I motsetning til tidligere sesonger har vi klart å beholde de spillerne som har utpreget seg. I tillegg har de spillerne vi hentet forrige sesong fått en hel oppkjøring med oss, og så har vi fått noen nye, gode tilskudd til troppen, sier Knut Ove Joa til Aftenbladet.

Etter onsdagens seier har Sola vunnet tre av seks kamper i eliteserien. Gultrøyene har vunnet to seriekamper på rad - tre på rad om man tar med NM-seieren borte mot Oppsal. Sjekk tabell her (ekstern lenke).

– Nå blir det viktig å fortsette i den gode stimen. Vi må holde oss i vinnerstimen og utnytte den for alt det er verdt, sier Joa.

Sola-trener Knut Ove Joa var strålende fornøyd med seier og to poeng. Her under en timeout i første omgang mot Byåsen.Foto: Mats Haugland

Sola skinte fra start

Sola startet best på egen parkett mot Byåsen onsdag kveld, og ledet 3–1 etter fem minutter. Vertene var solide offensivt og sto bra i forsvar innledningsvis.

32 år gamle Tonje Nøstvold var i storslag mot gamle lagvenninner, og laget fem mål i løpet av kampens første 30 minutter. Også Sola-keeper Kimberley Ewanovich spilte en stor kamp, og holdt gultrøyene inne i kampen med flere viktige redninger.

Etter en god Sola-start jobbet gjestene fra Trondheim seg inn i kampen igjen, og bortelaget tok ledelsen for første gang etter 12 minutter. Lagene fulgte hverandre tett som skygger, og to minutter før pause viste resultattavla 10–10. Sola kom med en imponerende sluttspurt, og to mål fra Line Ellertsen og ett fra Nøstvold sørget for at Sola gikk til pause med en sterk 13–10-ledelse.

Sola kunne juble etter to poeng og seier over Byåsen onsdag kveld. Her jubler Line Ellertsen (t.v.) og Hadja Cisse. Foto: Mats Haugland

Jevnt etter pause

Etter hvilen åpnet Byåsen best, og ti minutter ut i andre omgang var lagene à jour. Midtveis i andre omgang var stillingen 18–18, men så kom en god Sola-periode. De neste fem minuttene holdt laget tett bakover, mens to mål fra Marianne Klepp Andersen og ett fra Camilla Herrem sørget for at Sola ledet 21–18 med ti minutter igjen.

Sola holdt på tremålsledelsen til det gjensto tre minutter. Da fikk Byåsen-toppscorer Marit Jacobsen redusere til 24–22. Det var spenning i sluttminuttene, men hjemmelaget holdt stand. I kampens siste sekund satte Nøstvold et straffekast sikkert i mål, og fastsatte sluttresultatet til 25–22.

– Jeg synes vi gjør en god kamp, og spillerne skal ha masse ros for innsatsen de legger ned. Vi har perioder hvor ikke alt er optimalt, men spillerne viser karakter, oppsummerer Joa.

Ny kamp til helgen

Allerede søndag venter ny seriekamp for gultrøyene. Da tar Sola-jentene turen til Bærum for å møte bunnlaget Stabæk i Nadderud Arena.

– Mot Stabæk er vi favoritter. Vi har vist at vi har et høyt toppnivå, men må vise at vi takler favorittstempelet. Det må til om vi skal nå målet om å ende på øvre halvdel av tabellen denne sesongen, avslutter Klepp Andersen.

Kampfakta:

Eliteserien håndball, 6. serierunde, kvinner.

SOLA - BYÅSEN 25–22

Pause: 13–10

Åsenhallen, 912 tilskuere

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen.

Utvisninger: Sola: 3x2 min. Byåsen: 2x2 min.

Toppscorer Byåsen: Marit Jacobsen, 7 mål.

Solas lag: Kimberley Ewanovich, Sisse Marie Bøge Fahlberg - Oda Aasheim 2, Elisa Christensen, Vilde Nord, Hadja Cisse 1, Line Ellertsen 5, Marianne Klepp Andersen 2, Frida Strand Finstad, Kristiane Knutsen 2, Alicja Zacharska 2, Tonje Nøstvold 7, Hege Danielsen 1, Camilla Herrem 3, Anna Bjørke Kallestad.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå