Sola stengte garderoben etter stortap

Sola - Gjerpen 20–28. Fra sjokkseier over Larvik til sjokktap mot Gjerpen. Sola-trener Knut Ove Joa var så skuffet at han brukte over en halvtime i spillergarderoben før han kom ut og møtte pressen.

Det ble en frustrerende dag på jobben for Sola-trener Knut Ove Joa.  Foto: Fredrik Fornes

Saken oppdateres.

ÅSENHALLEN (Aftenbladet): Sola svevde på en sky etter forrige seriekamp, da de sørget for en real håndballskrell med seier over Larvik i siste sekund.

Søndag skulle de følge opp med ny seier mot en motstander de på papiret skal slå - Gjerpen fra Skien. I stedet endte det med mageplask og åttemålstap.

Brukte over en halvtime i garderoben

Umiddelbart etter kampen ønsket ikke Sola-trener Knut Ove Joa å svare på spørsmål fra de oppmøtte journalistene. Han ville først inn i garderoben med spillerne. Der brukte han over en halvtime før han omsider kom ut og møtte pressen.

– Det er nødvendig noen ganger, sier Joa til Aftenbladet på spørsmål om hvorfor han brukte så lang tid.

– Jeg føler vi faller tilbake til de samme feilene vi gjorde i de to første kampene. Det er flere spillere som melder seg ut. Med en gang det blir motgang henger vi med skuldrene, og når vi ligger to-tre bak skal vi liksom hente det opp fortest mulig. Sånn funker det ikke, fortsetter han.

– Må begynne å lære

I det over 30 minutters lange møtet etter kampen, fikk både spillere og trenere komme til orde. Tonje Nøstvold mener det er sunt å få lufte ut på den måten.

– Det er egentlig mest vi som snakker. Og det som gikk igjen var at det er de samme feilene vi gjør i hver kamp. Det er på tide at vi begynner å ta litt lærdom av dem, sier Nøstvold.

Sola havnet bakpå fra første sekund i kampen mot Gjerpen, og slet både defensivt og offensivt. En periode ut i andre omgang så det ut til at de var i ferd med å kjempe seg inn i kampen, ledet an av en god Kimberley Ewanovich som vartet opp med flere viktige redninger.

Men Sola var for stressede i angrepsspillet og kastet bort alt for mange muligheter. På slutten sprakk det helt, og Gjerpen kunne til slutt juble for en åttemålsseier.

Fra himmel til helvete

Det som irriterer Sola-trener Joa mest, er måten laget hans varierer i prestasjonene. Det er, som han sier, fra himmel til helvete på èn uke. Mot Gjerpen vant ikke Sola-spillerne dueller de gikk seirende ut av for få dager siden, i den historiske seieren mot Larvik.

– Vi spiller elendig borte mot Fredrikstad, vinner hjemme mot Larvik, også spiller vi elendig her i dag igjen. Vi må finne ut hvordan vi skal utnytte og bygge selvtillit etter seiere, rett og slett, sier Tonje Nøstvold.

Knut Ove Joa var før kampen veldig bevisst på risikoen ved at spillerne svevde på en sky etter Larvik-seieren. Har var nødt til å få spillerne ned på jorda igjen skulle de prestere mot Gjerpen.

– Klarte du det?

– Tydeligvis ikke, siden det ble tap, sier Joa ærlig.

Landslagspause

Nå er spørsmålet hvordan han skal få hevet bunnivået kraftig, og ikke minst sørge for at Sola evner å prestere stabilt i kamp etter kamp. Det er ingen enkel oppgave.

– Det handler mye om hva man gjør på trening. Nå er det landslagspause, så da får vi trent litt håndball denne uka, sier Joa.

Etter landslagspausen venter Oppsal borte i NM. Tonje Nøstvold mener Sola-spillerne nesten bare må se på den kampen som en treningskamp inn mot serien.

– Det hadde vært utrolig kjekt å spille cupfinalen altså, men sånn som vi spiller nå kommer ikke det til å skje uansett, avslutter hun.

Eliteserien håndball kvinner:

Sola - Gjerpen 20–28 (13–16)

Åsenhallen

Tilskuere: 1040

Sola: Kimberley Ewanovich, Sisse Marie Bøge Fahlberg - Oda Aasheim 1, Elisa Christensen 3, Vilde Nord, Hadja Cisse, Line Ellertsen 2, Anna Bjørke Kallestad 1, Marianne Klepp Andersen 1, Abbey Perry, Frida Strand Finstad, Kristiane Knutsen 2, Alicja Lucyna Zacharska 2, Tonje Nøstvold 4, Hege Holgersen Danielsen 1, Camilla Herrem 2.

Toppscorer Gjerpen: Dorthe Groa, 9 mål.

Utvisninger: Sola 1x2 min, Gjerpen 2x2 min.

Dommere: Petter Eia Lien, Simen Jansen Blokkhus

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå