Sola tok viktig seier, men profilen var ikke helt fornøyd

– Vi sløste for mye.

Tonje Nøstvold stiger til værs. Til tross for flere store sjanser er det muligens ikke hennes beste kamp for jenta i den gula trøya. – Jeg må sette flere av sjansene, sier Nøstvold etter kampen.   Foto: Anders Boine Verstad

Saken oppdateres.

SOLA – MOLDE ELITE: 27 – 25

Åsenhallen (Aftenbladet): – Vi sløste alt for mange hundreprosentsjanser og klarte ikke helt å få hull på dem. Når angrepet ikke fungerte helt er jeg glad for at vi er gode bakover og er aggressive, sier Tonje Nøstvold til Aftenbladet etter kampen.

De slo tilbake etter forrige ukes tap mot Storhamar, men seiersdifferansen kunne vært større. I løpet av den første omgangen bommet hjemmelaget på hele 18 av 27 sjanser.

Dersom Sola-jentene skal fortsette å klatre på tabellen burde flere av disse sjansene settes bak målvakten. Slik det er nå er de kun tre poeng bak en medalje.

Drømmer ikke om medalje

Før kampen uttalte Knut Ove Joa at Sola kom til å møte et litt annerledes Molde-lag enn tidligere.

Deres kanskje viktigste spiller, Anniken Obaidli, er ute med en korsbåndsskade. Med Obaidli ute var dagens fokus på å holde et høyt tempo hvor de over tid skulle slitne motstanderen. Dette klarte de til tider, men på motsatt banehalvdel dro Molde igjen ned tempoet.

OPP OG FREM: Trener Knut Ove Joa forventet høyt tempo underveis i kampen. Dette synes Joa jentene klarte godt, men sjansesløseriet mener han det må gjøres noe med.  Foto: Anders Boine Verstad

Stemningen inne i garderoben etter kampslutt var ikke noe annet enn ekstatisk. Høye seiersrop og trampeklapp vitner til at det er god stemning i laget.

– Det er kjekt å ta poeng fra et lag som ligger rundt oss på tabellen. Målsetningen er å utvikle oss og få et løft, men vi snakker ikke om medalje. Dersom det skjer er det kun en bonus for oss, sier Sola-trener Knut Ove Joa.

Tett frem til sluttsignalet

De første minuttene utspant seg i et rolig tempo. Etter fem minutter var det kun blitt scoret to mål i Åsenhallen, et til hvert lag.

Keeper for Sola, Kimerbly Ewanovich Bleivik, stod tidvis bra i målet og reddet to straffekast etter hverandre. Dette kan ha vært redningspakken til Sola-jentene som gjorde at de holdte seg inne i kampen.

En annen spiller som også storspilte for hjemmelaget var Oda Aasheim. Hun kunne notere seg med seks mål på seks sjanser, full pott med andre ord. Til tross for dette gikk kåringen dagens beste spiller til Kristiane Knutsen.

Ut i andre omgang våknet fandenivoldskheten hos Sola-jentene. De klarte å knipe inn på forspranget og det var ingenting som skilte lagene midtveis i andre omgang.

Det var jevnt helt til det siste minuttet, da fikk hjemmelaget en tremålsledelse. Denne rotet de på ingen måte bort, og feiringen for seier kunne endelig begynne for Sola-jentene.

Kampfakta:

Sola – Molde Elite: 27 – 25 (Pause: 9 – 11)

Åsenhallen: 915 tilskuere

Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge

Utvisninger: Sola 4 X 2 min. Molde Elite: 3 X 2 min.

Toppscorer: Ragnhild Valle Dahl, 8 mål (Molde)

Solas lag: Kimberley Ewanovich, Frida Strand Finstad - Elisa Christensen (2), Vilde Nord, Hadja Cisse, Line Ellertsen (1), Anna Bjørke Kallestad, Sisse Marie Bøge Fahlberg, Marianne Klepp Andersen (2), Oda Aasheim (6), Kristiane Knutsen (4), Alicja Lucyna Zacharska (1), Tonje Nøstvold (5), Hege Holgersen Danielsen, Camilla Herrem (6).

§
Vis debatt
Utforsk tema:
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå