Spieth yngste US Open-vinner siden 1923

Jordan Spieth tok sin andre majortittel for året da han vant US Open i golf søndag. 21-åringen ble den yngste vinneren av turneringen siden 1923.

Jordan Spieth (21) gikk til topps i US Open.   Foto: Michael Madrid, USA TODAY Sports/Reuters/NTB scanpix

Saken oppdateres.

— Jeg forventet ikke at den andre skulle komme så raskt. Jeg kan fremdeles ikke tro at jeg har vunnet, sa Spieth da seieren var et faktum.

For triumfen kom ikke uten dramatikk. Amerikaneren senket en nesten ti meter lang putt på hull 16, men fulgte opp med dobbel bogey på det neste. På siste hull svarte han igjen med en birdie.

Etter endt runde kunne han notere seg for en score på fem slag under par på en meget tøff bane rett sør for Seattle. Kun Dustin Johnson i siste gruppe hadde mulighet til å frarøve unggutten sin annen majortittel, men den langtslående amerikaneren brukte tre putter på den siste greenen og endte ett slag bak.

Sjokk

— Jeg er i sjokk! Jeg så den (putten) sammen med Michael (Greller, caddie) inne, var Spieths kommentar da Johnson bommet.

Han var i utgangspunktet forberedt på å måtte gå ut i omspill mandag.

— Alt jeg ønsket var en sjanse i morgen. Jeg er lei meg på Dustins vegne. Jeg hadde den samme følelsen på det 17. hullet, men heldigvis klarte jeg å slå tilbake, sa Spieth.

21-åringen sjokkerte golfverden da han tok en suveren seier i The Masters i april. Med søndagens seier er han kun den sjette spilleren som har klart å vinne de to prestisjetunge turneringene samme år.

Rory-show

Også verdensener Rory McIlroy var med å sette farge på avslutningsrunden på banen i Chambers Bay. Nordiren gikk ut hele åtte slag bak teten som besto av fire spillere, men med seks birdier på de 13 første hullene var det flere som begynte å lure på om han skulle varte opp med tidenes comeback i en majorturnering.

26-åringen misset imidlertid en kort birdieputt på det 14. hullet, og han fikk aldri hentet seg inn etter det og endte til slutt på delt 9.-plass. Putten på nesten 22 meter på hull 13 var likevel ett av turneringens store høydepunkt.

— Jeg slo noen veldig gode slag i starten av runden og traff på en del putter. Det føles som dette var en tittel som glapp, spesielt med tanke på måten jeg puttet. Jeg tror aldri jeg har slått ballen så bra i en majorturnering som jeg gjorde her, sa McIlroy.

Også sørafrikanske Louis Oosthuizen var nær ved et sensasjonelt comeback, men seks birdier på de sju siste hullene holdt kun til delt annenplass, slaget bak Spieth. (©NTB)

På forsiden nå