Spillerflukt i BSK

Bækkelagets håndballag i eliteserien er i ferd med å gå i oppløsning. Åtte spillere er borte fra siste sesongs lag. De tre Mørk-søstrene valgte å gå til Njård.

Thea, Nora og Kaja Mørk. 

Saken oppdateres.

BSK sikret seg ny eliteseriekontrakt i siste seriekamp, og alle jublet for 9.-plassen. Nå har jubelen stilnet. Thea (17), Nora (17) og Kaja Mørk (19), som er født og oppvokst i klubben, velger spill i nyopprykkede Njård kommende sesong. Samtlige har kamper på yngrelandslag, og spesielt ettertraktede Nora har Larviks damelag vært ute etter, men alle tre hadde flere tilbud å velge mellom.— Jeg tror dette er overraskende for Håndball-Norge, sier Njård-trener Henrik Wilhelmsen. Han har over lang tid vært i kontakt med familien Mørk, men det var noen formaliteter som måtte på plass før det endelig ble overgang til det nyopprykkede elitelaget.

Kom hjem.

Nora Mørk fikk med seg flere kamper for det danske ligalaget Aalborg før hun og tvillingsøster Thea valgte å komme tilbake til hovedstaden ved juletider. De lengtet hjem etter en halv sesong i Danmark. Oppholdet i Bækkelaget ble også kortvarig, for nå ser ingen i Mørk-trioen at det er noen fremtidsmuligheter i moderklubben. Årsaken er denne:* Pernille Wibe går til Byåsen* Ingunn Birkeland går til Våg* Mari Gullbekk går til Nordstrand.* Betina Riegelhuth går til Storhamar.* I tillegg trapper målvakt Heidi Halvorsen ned. Den tidligere landslagskeeperen har ikke lenger anledning og motivasjon til å satse på dette nivået.Det betyr at Oslo-klubben mister sine aller beste spillere. De som er tilbake er blant andre Christina O Sullivan, Charlotte Mordal, Hege Skarprud, Kristin Saugstad, Karoline Søgaard og fem-seks andre spillere med erfaring fra eliteserien. Men det spørs jo hva de gjør når de beste drar sin vei.

Mangler trener.

Noe av årsaken til Bækkelagets problemer er knyttet til at A-laget fortsatt ikke har fått tak i en ny trener. Harald Madsen var med på bergingsaksjonen i slutten av sesongen, og han var villig til å diskutere videre engasjement. Signalene fra BSK gikk på at klubben ønsket yngre krefter, men når et lag i 18 måneder må ha vikarer, sier det seg selv at spillerne blir usikre.Njård ser ut til å bli den store overgangsvinneren. Foruten Mørk-søstrene, har tre fra Stabæk signer for Oslo-klubben: Jeanette Nilsen, Mari Loe og Mari Hegna.- Vi er en klubb som har ambisjoner, sier trener Wilhelmsen, som lukker døren nå. Han har de spillerne han trenger for å kunne levere varene kommende sesong.

På forsiden nå