Stankiewicz har fått skadevurdering

– Det er det vondeste overtråkket jeg har hatt noensinne, med tanke på smerte, sier stortalentet.

ANKELSKADE: Tertnes-spiller Thea Stankiewicz pådro seg en ankelskade i onsdagens kamp borte mot Larvik, og måtte se resten av kampen fra sidelinjen.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Saken oppdateres.

Allerede tidlig torsdag morgen var Thea Stankiewicz på plass hos fysioterapeut i Bergen, etter skaden hun pådro seg i bortekampen mot Larvik onsdag kveld.

Onsdagens TV-bilder viste en gråtende og skjelvende Stankiewicz som ble støttet av banen midt i kampens 2. omgang. Man kunne tidlig se at 19-åringen hadde pådratt seg en ankelskade da hun falt oppå foten til Larvik-spiller Kristine Breistøl. Men skadeomfanget var uklart.

– Det så bedre ut nå enn det føltes ut på der sa hun. Det var ikke noen voldsom hevelse, men man vet aldri med ankler. Men hun går helt fint på foten nå. Det er ofte sånn at de vondeste tingene ikke er så alvorlig, sa assistenttrener Jarle Alvær til Bergens Tidende onsdag kveld.

SMERTER: Gjennom TV-bildene kunne man se tydelig at Thea Stankiewicz hadde store smerter.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Ingen brudd – men ikke kampklar

Etter konsultasjon av fysioterapeut viser det seg at de første antakelsene var riktige, og at Stankiewicz slapp med skrekken til tross for de store smertene hun opplevde onsdag kveld.

– Det er det vondeste overtråkket jeg har hatt noensinne, med tanke på smerte. Men det går fint, heldigvis er det bare et vanlig overtrakk og ingen brudd. Men foten er veldig vond, forteller Stankiewicz torsdag morgen.

Men selv om stortalentet slapp langtidsskade, er det usikkert nøyaktig når hun vil være tilbake på håndballbanen. Helst ønsker hun selv å være klar til junior-NM torsdag om én uke.

– Jeg har fått beskjed om at vi må se det litt an. Jeg får ikke lov til å trene håndball fredag eller i helgen, så får vi ta en ny vurdering på mandag. Fysioterapeuten var litt skeptisk til at jeg skulle rekke junior-NM, men jeg var litt positiv, sier Stankiewicz som tross smerter har humøret i behold.

Heldig

Det gode humøret kommer av litt lettelse, innrømmer Stankiewicz, for det kunne fort gått mye verre for 19-åringen som er inne i sin første sesong som Eliteseriespiller.

TUNG KVELD: Thea Stankiewicz endte opp med både tap og skade i onsdagens bortemøte mot Larvik.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Fysioterapeuten sa jeg var heldig i måten foten var tråkket over på. I tillegg var Tertnes sin fysioterapeut på med en gang skaden skjedde og fikk kontroll på hevelsen. Det hadde mye å si, forteller Tertnes-spilleren.

Nå må Stankiewicz uansett ta det med ro i noen dager, før det blir klart når hun er spilleklar. Når hun ikke junior-NM om en uke, kan neste seriekamp hjemme mot Sola om to uker være en mulighet. Men selv om hun selv teller dager til hun er tilbake på håndballbanen, er hun klar over at hun ikke må forhaste seg.

– Jeg har fått beskjed om at jeg helst bør ha tålmodighet, og at jeg bør ha noen gode treninger før jeg er kampklar. Faren er at jeg går i gang for tidlig og tråkker over på nytt, og verre. Jeg må nesten høre på hva fysioterapeuten sier, men jeg håper jeg kan spille førstkommende torsdag, sier Stankiewicz.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå