Storspill har gitt Vipers-kometen hodebry: – Jeg tenker mye på hva jeg skal gjøre

Sunniva Andersen (20) kom til Kristiansand for å studere. Men etter å ha levert sitt livs kamp og scoret ti mål mot Storhamar, ønsker Vipers at hun skal gjenoppta satsingen.

– På dette nivået er Storhamar-kampen den beste jeg har spilt, sier Sunniva Andersen, som ble hyllet av imponerte lagvenninner da hun gikk fram for å hente bestemannsprisen.Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Saken oppdateres.

KRISTIANSAND: – Det er ingen tvil om at vi ønsker å ha henne i stallen. Men vi kan ønske hva vi vil, her dreier det seg om hva hun selv ønsker, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– Akkurat nå kverner det veldig i hodet mitt. Jeg tenker veldig mye på hva jeg skal gjøre, sier Sunniva Andersen, som i det minste er klar for morgendagens ekstremt viktige Champions League-kamp mot Metz i Aquarama.

Trappet ned i vår

Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, la hun i vår toppsatsingen på hylla selv etter å ha blitt toppscorer i eliteserielaget Gjerpen. Skiens-jenta manglet motivasjon, og ville i stedet begynne på UiA på et treårig bachelor-studie som bioingeniør – og spille håndball på si.

Sunniva Andersen lurte Storhamars stjernemålvakt, Alma Hasanic Grizovic, gang på gang med sin strålende avslutningsteknikk.Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men da Vipers-trener Kenneth Gabrielsen plukket opp at hun skulle flytte til Kristiansand, fikk han overtalt henne til å spille på 2. divisjonslaget til Våg, noe som samtidig ga ham muligheter til å hente venstrekanten opp på Vipers ved behov.

Og ettersom de to venstrekantene i Vipers, Vilde Jonassen og Karoline Olsen, begge periodevis har slitt med henholdsvis sykdom og skade, har behovet for Andersens beryktede høyrearm vært stor – selv om håndballen har kommet i andre rekke. Blant annet ble hun hentet inn til lagets Champions League-debut borte Mot Metz – til hennes store sjokk.

– Rå prestasjon

I tirsdagens NM-semifinale mot Storhamar var sågar begge ute, og en omskolert Jeanett Kristiansen og Sunniva Andersen utgjorde i stedet Vipers´ kantduo.

Sistnevnte takket for tilliten med å lever sitt livs kamp. Hun scoret ti mål på 11 skudd – en rekke av dem etter avslutningsteknikk på øverste hylle. Alma Hasanic Grizovic, Storhamars stjernemålvakt, ble gang på gang lurt trill rundt.

– Thorey (Stefansdottir) og Sanne (Bak Pedersen) hadde mange gode kamper i fjor, men ti mål på 11 skudd er en ekstrem uttelling, sier Gabrielsen på spørsmål om Andersen leverte det beste kantspillet han hadde sett i Vipers.

Vipers-kaptein Kari Brattset.Foto: Terje Refsnes

– Å levere en slik prestasjon i en semifinale under stort press når to av våre kantspillere er ute, er helt rått. Jeg må nesten bare riste på hodet og smile over hvor tøff hun er. Og repertoaret hennes må du nesten må over på herresiden for å finne maken til, sier Vipers-kaptein Kari Brattset.

– Fått motivasjonen tilbake

– Jeg har ikke sett så mange andre jenter som prøver på det samme. Jeg tror ikke jeg har trent mer på avslutninger enn andre, men jeg har brukt mange timer på studere avslutningsteknikken til mannlige kantspillere, avslører Andersen.

Etter kampen var lagvenninnene ekstremt imponert over prestasjonen, og hyllet Andersen da hun mottok bestemannsprisen.

– Det er en utrolig bra gjeng her som jeg trives veldig godt sammen med. Også gir deg meg veldig mye å spille håndball. Jeg har på en måte fått motivasjonen tilbake, avslører 20-åringen (fyller 21 på søndag).

Vil nødig gi slipp på studiene

– Hva taler da imot å satse?

– Jeg har nettopp startet på et studie som er veldig gøy. Men det er et krevende studie som krever 100 prosent innsats. Og etter at Karoline (Olsen) ble skadet i høstferien, og jeg har steppet inn, har jeg på en måte hatt to hundreprosentstillinger. Det vært tungt, innrømmer den tidligere juniorlandslagsspilleren.

Gabrielsen forteller at han vil ha en prat med henne når Vipers hektiske kampperiode er over 18. november.

– Hvis hun trives med å være i Våg, og spille for oss når det er behov, så får vi leve med det. Hvis ikke må vi se på sjansen til å knytte henne nærmere oss. Men da kan hun ikke studere slik hun gjør nå. Det eneste vi vet akkurat nå er at hun er en fantastisk spiller som spiller i 2. divisjon for Våg, sier Gabrielsen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå