Stortalent fra Levanger har skrevet under for Bundesliga-klubb

Vetle Rønningen (20) går fra Bodø HK til den tyske bundesligaklubben Bietigheim.

Vetle Rønningen i aksjon for Bodø mot Drammen i cupfinalen i fjor.   Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Saken oppdateres.

20-åringen fra Levanger går fra eliteserieklubben Bodø HK til den tyske bundesligaklubben Bietigheim. Klubben fra byen sør i Tyskland rykket opp til det som av mange betegnes som verdens tøffeste håndballiga i vår.

– Jeg gleder meg til å få prøve meg mot de store gutta. Det er kjempespennende, og det er ikke ofte man får en sånn mulighet. Dette har vært en drøm siden jeg var liten, sier Rønningen til Adresseavisen.

Rønningen hadde ett år igjen av avtalen med Bodø HK, noe som betyr at Bietigheim måtte kjøpe ham ut av kontrakten. Nå har han signert en kontrakt på 1+1 år med den tyske klubben.

– Jeg var nede for å se på forholdene, og det så veldig bra ut. Jeg ser virkelig frem til det året som venter, sier han.

– Noen nivå opp

Bodø endte på 10.-plass i eliteserien denne sesongen, men beholdt plassen etter at de slo St. Hallvard fra 1. divisjon i kvalifisering. Rønningen vant NM med Bodø i 2015, og har tidligere spilt for klubbene Skogn og Nærbø.

– Det blir trist og vemodig å forlate Bodø, men sånn er «businessen». Jeg følte at dette var et riktig steg nå, sier stortalentet.

Bietigheim endte som nummer to i 2. Bundesliga, og rykket opp til det gjeveste håndballselskapet sammen med serievinner Bergischer.

– Det blir noen nivå opp, det er det ikke tvil om. Det er høyt nivå og veldig tett fra midten og ned i Bundesliga. Vi får håpe at vi klarer å beholde plassen i den kommende sesongen, sier Rønningen.

Ny hverdag

Nå venter en tilværelse som heltidsproff for den 20 år gamle venstre bakspilleren.

– Det blir en ny hverdag for meg, og nå trenger jeg ikke å jobbe ved siden av håndballen. Det blir flere treninger og flere kamper, og det er viktig for utviklingen min, sier Rønningen.

Drømmen er at dette skal være et langt og viktig steg i retning en plass på A-landslaget. Rønningen har ikke pratet med landslagssjef Christian Berge om klubbskiftet, men har forhørt seg med landslagsassistent Børge Lund.

– Målet er å komme på A-landslaget, men jeg stresser ikke. Jeg må først og fremst gjøre det bra med klubblaget for at den muligheten skal åpne seg. Jeg håper å spille i Tyskland i mange år, avslutter Rønningen.

Sesongoppkjøringen i Tyskland starter 5. juli.

På forsiden nå