Tennis-Ruud med byks på verdensrankingen

Det norske tennistalentet Casper Ruud klatrer til 118.-plass og ny bestenotering på mandagens ferske verdensranking i tennis etter storspillet i Barcelona.

Casper Ruud klatrer på verdensrankingen i tennis. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix  Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nordmannen imponerte tidligere i uken i Barcelona Open. Han presset og frustrerte Albert Ramos-Viñolas, men måtte til slutt seg slått av den høyt rangerte spanjolen i to strake sett i 2. runde.

Ruud ble belønnet rikelig for prestasjonen da verdensrankingen ble oppdatert mandag. Unggutten klatret åtte plasser til 118.-plass. Det er hans høyeste rangering noensinne.

Tenniskometen skal ut i ny turnering allerede denne uken. Han skal bryne seg på den tyske tittelforsvareren Philipp Kohlschreiber i ATP-turneringen i München, som starter mandag.

Ruud stiller i 1. runde etter å ha blitt tildelt en friplass. Kohlschreiber er ranket som nummer 39 i verden på den ferske rankingen.

Toppen av listen forblir uendret med Andy Murray øverst, til tross for Rafael Nadals suksess i Barcelona i helgen. Spanjolen beholder sin femteplass bak Roger Federer, som ikke har spilt siden forrige ranking.

Novak Djokovic ligger som nummer to, mens Stan Wawrinka innehar tredjeplassen.

Viktor Durasovic er Norges nest beste rangerte tennisspiller på 555.-plass. Han faller én plassering fra forrige liste.

På forsiden nå