Tung start for Tutta etter bråket

Nedturen fortsetter.

Suzann «Tutta» Pettersen sliter i Malaysia. 

Saken oppdateres.

Suzann Pettersen fikk en elendig start på sin første turnering etter bråket under Solheim Cup.

Torsdag natt norsk tid begynte Tutta på sin første av fire turneringer i Asia. Men Oslo-jenta fikk en meget tung start på LPGA Malaysia. Faktisk årets dårligste. Da spillet ble avbrutt på grunn av lyn og torden, hadde Tutta unnagjort 15 hull, men hadde bare tre spillere bak seg.

Paradoksalt nok er det Alison Lee som topper resultattavlen – den amerikanske jenta som var involvert i episoden med Tutta under Solheim Cup. Lee plukket opp en ball som hun ikke hadde fått tillatelse til å ta opp, men selv om det var Lee som begikk regelbruddet, ble Tutta syndebukken.

Bare én turnering i USA

Tutta har hatt samtaler med mange etter Solheim Cup og har beklaget sin oppførsel. Det kan likevel virke som om tumultene har skaket opp Norges beste golfer mer enn man har trodd.

Tutta gjorde tre bogeyer og en dobbeltbogey og ligger følgelig fem over par. Alison Lee, Xi Yu Lin og Shanshan Feng ligger alle seks under par. Banen er ikke spesielt vanskelig, og 41 spillere ligger på par eller bedre. Tutta ligger på delt 69. plass blant de 75 som deltar.

Mange har vært spente på hvilken mottagelse Oslo-jenta ville få i USA etter Solheim Cup. Det er det lenge til vi får vite. Turneringsserien i Asia varer helt frem til 8. november. Deretter spilles Lorena Ochoa Invitational i Mexico før sesongen avsluttes i med Tour Championship i Naples i Florida fra 19. november.

PS: Da spillet kom i gang igjen, fortsatte det like dårlig for Tutta, og hun gjorde enda en bogey. Dermed ligger hun seks over par på delt 71. plass og har små sjanser til å greie cutten.

På forsiden nå