Tutta alene på topp: - Jeg spilte fantastisk

Suzann Pettersen trosset fredagens vind og leverte en knallsterk 69-runde. Foran de to siste rundene leder hun med to slag.

Suzann Pettersen fortsetter storspillet i Skottland.   Foto: Russell Cheyne, Reuters / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Suzann «Tutta» Pettersen har fått et perfekt utgangspunkt foran avslutningen på majorturneringen British Open. Fredag viste hun mestertakter og parkerte de største utfordrerne.

— Jeg spilte fantastisk i hele dag. Jeg hadde kjempekontroll på alle slagene. Jeg kan være kresen å si at jeg misset to korte putter, men man kan ikke være perfekt, sa Pettersen til NTB etter runden.

Nærmest følger kvartetten, Ko Jin-young (Sør-Korea), Teresa Lu (Taiwan), Ryu So-yeon (Sør-Korea) og Lydia Ko (New Zealand). Alle er to slag svakere enn Tutta så langt. Verdensener Park In-bee fra Sør-Korea ligger hele fem slag bak den norske jenta.

Marianne Skarpnord ligger også an til å gjøre en god turnering på linksbanen Turnberry. Med unntak av et par store feilskjær, har 29-åringen fra Sarpsborg spilt meget solid de to første dagene. Det gjør at hun ligger plassert på en sterk 20.-plass foran helgen.

— Lørdag skal jeg virkelig dra på. Da er det ingenting å spare på. Jeg kjører på det jeg har, så får vi se hvordan det går, sa hun til NTB fredag.

Trump-møte

Etter at utøverne fikk en relativt rolig og solfylt førsterunde torsdag, blåste det virkelig opp fredag.

— Når man kommer på hull 12 møter man en vegg av vind. I går følte jeg at jeg var forbi det verste etter det 14. hullet, men i dag var det veldig tøft, erkjente Pettersen.

Og i det hun startet på hull 12 var det ikke bare vinden som møtte 34-åringen. Der sto også en svært celeber gjest og ventet på henne. Den amerikanske milliardæren og presidentkandidaten Donald Trump hadde tatt turen lengst bort fra presse og fotografer for å se Tutta spille golf. Da den norske golferen skulle slå ut sa han til sine fem livvakter:

— Se på dette, gutter. Hun har en utrolig sving.

Overfor NTB kunne presidentkandidaten utdype sin beundring for Pettersen.

— Hun har en vakker sving med mye kraft. En av de aller beste.

- Hvor godt kjenner du Suzann?

— Jeg har kjent henne i noen år og har sett henne i mange turneringer på mine baner. Det er slik jeg har lært henne å kjenne, sa Trump til NTB.

Men lovordene stoppet ikke der.

— Hun er en stor spiller, men viktigere - en fantastisk person.

Gikk forbi

- Tror du hun går helt til topps?

— Absolutt. Jeg ville elsket å se henne vinne, avsluttet Trump før han hastet videre.

Under runden var Tutta imidlertid så fokusert at hun gikk raskt forbi den amerikanske mangemillionæren uten å hilse. Men hun la absolutt merke til den høyreiste 69-åringen.

— Det er vanskelig å ikke se den røde hatten hans, men det er vel derfor han går med den. Han er en god venn av meg, og det er hyggelig at han kommer og ser på.

— Han skrøt veldig av deg?

— Det er jo hyggelig. Jeg prater mye «skit» med ham, sa Tutta. (©NTB)

På forsiden nå