Tutta åpner Solheim Cup

Europa ønsker en sterk start på Solheim Cup. Det betyr at Suzann Pettersen skal være med å åpne ballet.

Suzann Pettersen skal først i aksjon for Europa under Solheim Cup.  Foto: Reuters

Saken oppdateres.

ST. LEON-ROT (Aftenposten.no): Lagkaptein Carin Koch ønsker at Europa skal ta ledelsen 1-0 over USA når Solheim Cup i golf starter på St. Leon-Rot i Baden-Württemberg i Syd-Tyskland fredag morgen. Og det gjøres best ved å sette sammen de to beste spillerne i den første flighten?

— Jeg ville bare ha et sterkt lag til å slå ut først. De har spilt sammen før, og de liker å spille sammen. Begge er i god form, så da var det bare å sette dem sammen, sier den svenske jenta, som selv var en strålende Solheim-spiller og har en seiersprosent på hele 71. Det er bedre enn Laura Davies, Annika Sörenstam og Tutta, som er de tre som har tatt flest poeng for Europa.

— Det kan komme til å bli mye støy på første tee, så da er det greit å ha to spillere med litt erfaring, sier Koch.

USAs lagkaptein Juli Inkster lot som om hennes spillere ikke blir skremt av å møte terrieren Tutta.

— Jeg tror mine spillere liker å møte henne. De har ingen dårlige følelser for det.

Bane for de langtslående

Regnet har høljet ned på St. Leon-Rot hele uken. Onsdag kveld var det så ille med regn og torden at hele golfbanen måtte evakueres. Banen er blitt så vanskelig at spillerne har bedt om at utslagene blir flyttet litt frem på noen av hullene.

— Det vil se litt dumt ut om vi ikke kommer inn på to slag på par fire hullene, sier Tutta, som gleder seg til å spille med Norqvist.

— Vi er gode kompiser og har spilt mye sammen. Stoler på hverandre og er komfortable i hverandres selskap, sier Tutta, som legger til at hun også er godvenn med motstanderne Pressel og Creamer. Fredag morgen legges det til side.

St. Leon-Rot er påstått å favorisere de langtslående. I så fall har den skandinaviske duoen en fordel. Dette er snittlengden på drivene målt på LPGA-touren:

Tutta: 235 meter

Nordqvist: 232

Pressel: 227

Creamer 223

Har vunnet før

Tutta og Anna Nordqvist er på papiret Europas to sterkeste kort, plassert som henholdsvis åtte og 12 på verdensrankingen. De to spilte sammen også i 2011, to runder, og vant begge.

Tutta tar fatt på sin åttende Solheim Cup, men Nordqvist er med for fjerde gang. Den norske jenta har sanket 17 poeng, mens den svenske har 6,5. Slik er oppsettet i foursome (To tomannslag mot hverandre der spillerne slår på ballen annen hver gang):

  • 08.00 Morgan Pressel/Paula Creamer vs. Anna Nordqvist/Suzann Pettersen
  • 08.15 Michelle Wie/Brittany Lincicome vs Charley Hull/Melissa Reid
  • 08.30 Cristie Kerr/Lexi Thompson vs Karin Icher/Azahara Munoz
  • 08.45 Stacy Lewis/Lizette Salas vs Sandra Gal/Catriona Matthew
På forsiden nå