Tutta avsluttet med superrunde i Canada

Suzann Pettersen leverte en strålende sisterunde av ukens LPGA-turnering Manulife Classic og klatret fra 17.— til 5.-plass. En bogey på siste hull stoppet seiersdrømmen.

Suzann Pettersen avsluttet solid i Canada søndag.  Foto: Dave Chidley, The Canadian Press / AP

Saken oppdateres.

Tutta startet runden med bogey på det første hullet, men fra hull 3 til 12 leverte hun hele sju birdier.

Når hun i tillegg vartet opp med nok en birdie på hull 16 hadde hun avansert fra 17.-plass til delt ledelse i løpet av runden.

Spillerne rundt henne hadde riktignok noen hull igjen, men på det tidspunktet levde i høyeste grad drømmen om en seier – eller i det minste et omspill.

En ny birdie på ett av de to siste hullene vill gitt ledelse alene, men i stedet ødela en bogey på siste hull seierssjansen.

Dermed klarte hun ikke å forsvare seieren i turneringen – til tross for et solid forsøk. Til slutt endte hun på delt 5.-plass.

Det gikk ikke like bra i Calgary forrige helg:

Under 70 slag

Totalt gikk Pettersen seks slag under par på avslutningsrunden søndag. Det er den første sisterunden Tutta går på under 70 slag denne sesongen.

Det lover godt foran neste turnering som er majorturneringen Evian-mesterskapet om knapt to uker.

Tyske Caroline Masson tok sin første seier på LPGA-touren. Hun vant to slag foran Pettersen, mens en trio bestående av Karine Icher (Frankrike), Minjee Lee (Australia) og Lee Mi-hyang (Sør-Korea) delte annenplassen. (©NTB)

Pettersen har planene klare for fremtiden:

På forsiden nå