Tutta får ny partner

Suzann Pettersen får suksessfulle Charley Hull som ny partner når Solheim Cup fortsetter med dag to.

NY PARTNER: Suzann Pettersen skal spille med 19-åringen Charley Hull på andre dag av Solheim Cup.  Foto: AP Photo

Saken oppdateres.

ST. LEON-ROT (Aftenposten): Etter å ha tapt sammen med Anna Nordqvist i foursome fredag og blitt satt ut av laget på fourball, har lagkaptein Carin Koch gitt Tutta en ny partner i foursome lørdag. Da skal hun spille sammen med den engelske 19-åringen Charley Hull.

Hull vant fredag foursome sammen med Melissa Reid og fortsatte med seier i fourball sammen med Gwladys Nocera. Den engelske tenåringen imponerte også på trening tidligere i uken, med blant annet en hole in one. Hun og Tutta har aldri spilt sammen i Solheim Cup. For så vidt ikke så rart, ettersom Hull debuterte i USA for to år siden. Da vant hun to av tre matcher og utklasset Paula Creamer 5/4 i singlematchen.

Europa tok ledelsen

På grunn av regnavbrudd ble to av fredagens matcher ikke ferdig før lørdag morgen. Begge endte med deling, slik at Europa leder 5-3 før dag to.

Carlota Ciganda leverte fredagens slag da hun fra 135 meter satte ballen i hullet og sørget for en eagle til Europa. Det gjorde at Ciganda og Melissa Reid gikk opp til deling mot USAs Cristie Kerr og Lexi Thompson, som hadde vært hele fire opp tidligere i matchen. På det 18. hullet lørdag morgen fikk begge birdie, slik at matchen endte med deling.

Hjemmeyndlingene Caroline Masson og Sandra Gal lå en ned før det siste hullet mot Gerina Piller og Brittany Langn, men vant hullet med en enkel birdie, og dermed ble det deling der også. Det ga Europa 3-1 i fourball og altså 5-3 totalt.

Samme motstander

Oppsettet i Solheim Cup foregår slik at de to lags kapteiner lever inn hvilke spillere som skal være sammen og i hvilken rekkefølge de skal spille. Ingen kan altså velge ut motstander på forhånd.

Oppsettet ville det slik at Tutta skal spille mot Morgan Pressel og Paula Creamer – akkurat som i går. Forskjellen er at Tutta får Hull som ny partner.

Matchene i foursome ser slik ut:

Allison Lea/Michelle Wie – Melissa Reid/Carlota Ciganda

Paula Creamer/Morgan Pressel – Charley Hull/Suzann Pettersen

Angela Stanford/Brittany Lincicome – Sandra Gal/Catriona Matthew

Stacy Lewis/Gerina Piller – Anna Nordqvist/Caroline Hedwall

På forsiden nå