Tutta gir ikke opp å få Tiger Woods til Oslo

— Han har et navn og rykte som gjør at folk ønsker å se ham.

STJERNER: Suzann Pettersen mener Tiger Woods er et enormt trekkplaster selv om det er lenge siden han spilte sin aller beste golf.  Foto: NTB scanpix, Espen Hansen

Saken oppdateres.

Golf med Tiger Woods på Karl Johan? Ikke helt umulig ifølge Suzann ”Tutta” Pettersen.

I flere år har Tutta drømt om å få med seg Tiger Woods til Oslo og veldedighetsshowet Suzann Pro Challenge. Hun har et godt forhold til den tidligere verdenseneren som sist helg viste glimt av gammel storhet under en PGA-turnering i Greensboro.

Lørdag har den norske golfstjernen med seg en rekke norske kjendiser på Aker brygge for å konkurrere i fem utradisjonelle og publikumsvennlige golfrelaterte øvelser. Men Tiger Woods må Tutta fremdeles vente på.

— Trekker publikum

— Tiger drar mennesker på en helt annen måte enn noen andre. Bare i den siste turneringen han spilte, hvor han meldte seg på sent, solgte man plutselig 40.000 flere billetter. Så han drar et publikum som er helt enormt, uansett om han er på sitt beste eller ikke. Det spiller egentlig ingen rolle. Han har et navn og rykte som gjør at folk ønsker å se ham.

- Og du mener det er et realistisk mål å få ham hit?

— Ja, det gjør jeg.

Om det målet skulle bli nådd, kunne man kanskje tro at Bogstad var et naturlig sted å slippe løs Woods, men Pettersen tenker både større og annerledes.

— Drømmen min er å lage golfbane ned Karl Johan, eller rundt Spikersuppa. Noe slikt som langrenn gjør i Drammen der de lager fest inne i byen. Vi kunne rulle ut en gressplen rundt hele Spikersuppa. Det ville vært det optimale. Her er det selvsagt mange andre aspekter, som for eksempel sikkerhet, men det hadde vært sykt moro. Det ville vært umulig å toppe. Men det viktigste for meg er uansett å skape et engasjement for saken, å hjelpe Right To Play til å samle inn så mye penger som mulig.

Profil: Suzann Pettersen

Født: 7. april 1981

Verdensranking: 7

Utvalgte meritter: To majorseire, 15 LPGA-seire, 7 seire ladies Euopean Tour, 7 deltagelser i Solheim Cup Har spilt inn 13.326.305 dollar

På forsiden nå