Tutta leder i Canada

Golfstjernen fortsatte sitt gnistrende spill.

GJØR DET SKARPT I CANADA: Suzann Pettersen. Her fra en turnering i Evian, Frankrike i september i fjor.  Foto: AP

Saken oppdateres.

Suzann Pettersen (34) fortsatte sitt gnistrende spill fredag og er i delt ledelse med colombianske Mariajo Uribe etter to runder av LPGA-turneringen i Cambridge, Ontario.

Den norske golfproffen ligger totalt 13 under par etter runder på 66 og 65 slag. Fredag noterte hun sju birdier og avanserte fra 11.-plassen hun hadde etter første dag.

«Tutta» gikk de første seks rundene på par, men deretter fulgte en rekke imponerende resultater: Hun fikk birdier på hull 7, 8, 9, 12, 13, 14 og 16. — Jeg tror at om du treffer alle fairwayene, så gir du deg selv mange sjanser med jernene, så jeg prøvde å være aggressiv, sa hun til arrangørens nettsted.

— Hvis du gjør det godt på par 5-hullene og i tillegg presser inn en birdie på to-tre andre hull, er du i en god posisjon. Jeg føler at jeg klarte det i dag. Jeg tror jeg traff 18 greener i dag og 17 i går, la hun til.

Seiersdebut?

Også Mariajo Uribe ligger på 131 slag halvveis i turneringen. Hun lå slaget foran Pettersen etter første runde. Cristie Kerr, som var i delt ledelse torsdag, ble henvist til 3.-plassen med 12 under par.

Sju spillere følger ytterligere ett slag bak og deler 4.-plassen i turneringen.

Uribe kan ta sin første sier på LPGA-touren, men er klar over det sterke feltet som ligger nær henne og Pettersen.

— Jentene er virkelig gode der ute. Forrige uke var det mye vind, og folk noterte lave summer. Uansett hvordan forholdene er, kommer folk til å bruke få slag. Jeg skal bare kose meg i kveld og håpe på en bra helg, sa colombianeren.

Jakter etterlengtet triumf

Lørdag og søndag fortsetter Tutta sin seiersjakt i Canada. Hennes forrige seier på LPGA-touren kom i Yang Mei i Taiwan i oktober 2013. Etter fredagens runde sa den norske golfstjernen at hun prøver ikke å tenke for mye når hun spiller.

— Du må være tålmodig. Jeg vil ikke legge for mye i det. Jeg spiller solid golf og koser meg der ute.

(©NTB)

På forsiden nå