Tutta nærmer seg storformen: Sikret sterk tredjeplass i USA

35-åringen viser gode takter før US Open og OL i Brasil.

Suzann Pettersen spilte seg inn til en sterk tredjeplass i Portland.  Foto: Troy Wayrynen, AP

Saken oppdateres.

Suzann Pettersen sikret sesongens beste prestasjon på LPGA-touren med 3.-plass søndag. Gryende form er gode nyheter før US Open starter i San Martin i California torsdag. Spillet lover også godt før Rio-OL, som har vært ett av Tuttas største mål.

Den norske 35-åringen kjempet seg inn i seierskampen etter en fantastisk 64-runde på dag to av turneringen. Hun klarte imidlertid ikke å følge opp superrunden lørdag eller søndag, men 3.-plassen var likevel kjærkommen.

Den gjorde også at hun rykket oppå fra 18. til 17. plass på verdensrankingen, som toppes av Lydia Ko foran Brooke Henderson. To tenåringer på toppen, med andre ord.

På sisterunden åpnet Tutta strålende med tre birdier i løpet av de første fem hullene. En dobbeltbogey (hull 11) og bogey (17) sendte henne tilbake til par for dagen.

Totalt endte Pettersen ni slag under par. Det var fem slag bak vinneren, det canadiske stjerneskuddet Brooke Henderson (18), men kun ett slag bak toeren, Stacy Lewis fra USA.

1,6 mill. for seier

Seieren var Brooke Hendersons annen strake i samme turnering. 18-åringen tok sin første seier på LPGA-touren i tilsvarende turnering i fjor.

– Å klare å forsvare seieren fra i fjor er utrolig stort. Det er kult å ta sin tredje seier på LPGA-touren, sa Henderson som kunne innkassere rundt 1,6 millioner kroner for bragden.

For Tutta ga plasseringen 700.000 kroner (87.850 dollar). Fra tidligere i sesongen var 6.-plassen i februar Tuttas beste plassering.

Selvtillit

Seieren gir trolig også en god dose selvtillit foran en av sesongens viktigste perioder. I løpet av den neste drøye måneden kan Tutta se frem mot US Open (major, 7.-10. juli), British Open (major, 28.-31. juli) og OL-turneringen i golf (17.-20. august).

Pettersen har selv uttalt at US Open er den turneringen hun setter høyest. Den prestisjetunge turneringen har også LPGA-tourens høyeste premiepenger med totalt 37 millioner kroner.

Det oppløftende resultatet i Portland var nok en indikasjon på at Tutta har medaljesjanser i Rio.

Caroline Westrup spilte også i Portland, men klarte ikke cutten fredag. Det samme har skjedd i de fem foregående forsøkene.

På forsiden nå