Tutta og Charley fikk Hull på byllen

Sammen med Charley Hull serverte Suzann Pettersen en snuoperasjon av de sjeldne i Solheim Cup.

KOM TILBAKE OG VANT: Suzann Pettersen og Charley Hull fikk en tøff start på den andre dagen i Solheim Cup, men kom tilbake, hentet inn ledelsen til motstaderne Paula Cramer og Morgan Pressel og vant.  Foto: Anne-Marie Sorvin, Reuters / NTB scanpix

Saken oppdateres.

ST. LEON-ROT (Aftenposten): Etter 11 hull lå Paula Creamer og Morgan Pressel fire opp mot Tutta og Hull. Etter 14 hull var de fortsatt foran, da med tre – men så satte den engelske og norske jenta inn en makeløs sluttspurt. På det siste hullet sikret de seieren.

— Charley er bare fenomenal å spille med. Hun er rett og slett fantastisk, skrøt Tutta da TV-teamene kom løpende på den 18. greenen. Der avgjorde Oslo-jenta matchen med den fjerde birdien på rad sammen med Hull. Etterpå måtte hun skryte litt av seg selv også.

— Dette er en av de beste matchene mine noen gang.

Innspurten minnet om den mot veteranen Michele Redman i Tuttas Solheim-debut i 2002. I singlematchen lå Tutta fem ned med fem hull igjen å spille. Da matchen var over, var de to likt. Den matchen snakker golffolket om ennå.

De kommer til å snakke litt om innspurten til Hull og Pettersen også!

Det 18. hullet er et par fire på 380 meter. Tutta drivet 20 meter lenger enn Creamer. Da Pressel landet innspillet 15 meter til høyre for flagget, hadde Europa sjansen. Hull grep den. Innspillet hennes havnet bare tre meter fra koppen.

Iskald Tutta i dytten

«Europe, Europe», gjallet på tribunen da spillerne ruslet opp mot greenen – ispedd noen spinkle «USA». Da Creamers putt fra 15 meter havnet en halvmeter unna hullet, ble det enda mer «Europe». Og mye mer Tutta.

Oslo-jenta har ikke ry på seg for å være den beste putteren på touren, men 34-åringen mestret presset og satte ballen midt i koppen.

— Vi fikk inn noen putter mot slutten av runden, og den siste til Suzann var helt fantastisk, skrøt Hull, som også hadde solide bidrag mot slutten. For eksempel på det 15. hullet. På det 149 meter lange par tre hullet la 19-åringen ballen ti centimeter fra pinnen. Tutta trengte ikke en gang å ta putteren ut av bagen! Det var «given» birdie.

Solheim Cup fortsetter med fourball lørdag ettermiddag. Der fortsetter Tutta med Hull og møter Alison Lee og Brittany Lincicome.

Så tapte Hedwall

Mye gikk Europas vei på morgenøkten, slik at ledelsen økte de til 8-4 før fourball. For Caroline Hedwall ble det imidlertid tap da hun jaktet på sin syvende strake Solheim-seier på like mange forsøk. Sammen med Anna Nordqvist ble det hele 5/4-tap mot Stacy Lewis og Gerina Piller.

De andre matchene endte slik:

Melissa Reid/Carlota Ciganda slo Allison Lee/Michelle Wie 1/0

Sandra Gal/Catriona Matthew slo Angela Stanford/Brittany Lincicome 1/0

Europa mot tredje strake

Med 8-4-ledelse til Europa bør USA kutte ned forspranget i fourball på ettermiddagsrunden. Hvis ikke kan det fort gå mot det tredje Solheim-tapet på rad. I 2011 vant Europa 15-13 i Irland, men ledet da med bare ett poeng før søndagens singler.

i USA for to år siden sikret Europa det avgjørende forspanget ved å vinne alle fire fourballene lørdag. Så ble det fem seire i single mot bare to til USA, og så ble det brakseier 18-10 - den største i historien.

Disse spiller fourball lørdag:

Lexi Thompson/Cristi Kerr - Azahara Muñoz/Carlota Ciganda

Lizette Salas/Brittany Lang - Katrine Icher/Catriona Matthew

Alison Lee/Brittany Lincicome - Suzann Pettersen/Charley Hull

Stacy Lewis/Gerina Piller - Caroline Masson/Caroline Hedwall

På forsiden nå