Tutta om tiden etter golf-bråket: - Jeg brøt sammen

Da Suzann Pettersen innså hva hun hadde gjort, var hun langt nede.

KONTROVERSIELL: Det ble mye oppstyr rundt Suzann Pettersen i Solheim Cup. Nå snakker hun om tiden etter bråket.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Suzann Pettersen fikk en hel golf-verden på nakken under Solheim Cup for to helger siden. Reaksjonene haglet etter det mange så på som usportslig og uverdig opptreden av den norske golf-stjernen.

I et itervju med Golf Channel, som vises på Viasat torsdag kveld, snakker Pettersen om timene etter bråket.

Aftenpostens golfekspert kommenterte Tutta-bråket:

-Carlota Ciganda (spansk golfspiller, journ.anm.) spurte meg søndag kveld hvordan jeg hadde det. Da brøt jeg sammen. Jeg er vanligvis storesøsteren som prøver å oppfordre andre til å gjøre det bra, men jeg klarte ikke å holde noe tilbake.Jeg følte jeg kunne ha gjort ting annerledes og satt golfsporten i et annet lys, forteller Pettersen.

Angret først ingenting

Den kontroversielle episoden skjedde i lagkampen mellom USA og Europa. USAs Alison Lie bommet på en birdieputt, men trodde at hun ville få parputten ettersom ballen lå bare 40 centimeter fra hullet. I vanlig slagspill må alle baller puttes ut, men i matchplay kan man gi hverandre putter.

Tutta ga aldri bort putten til Lee, så da hun plukket opp ballen uten tillatelse – og Tutta varslet dommeren – hadde USA tapt hullet. Europa kom én opp, og da USA ga opp på det 18. hullet etter å ha bommet for birdie, hadde Tutta og Charley Hull vunnet matchen.

Umiddelbart etter at Solheim Cup var avsluttet viste Pettersen få tegn til anger over egen opptreden.

— Hva skal jeg beklage? Det var ikke vi som gjorde feil. Hadde jeg kommet opp i den samme situasjonen en gang til, ville jeg gjort det samme, sa Pettersen foran et internasjonalt pressekorps.

Dagen etter fikk imidlertid pipen en annen låt. Pettersen la seg flat og beklaget.

- Aldri hatt en så dårlig følelse

I intervjuet med Golf Channel forteller Tutta om den vonde følelsen hun satt med da hun innså omfanget av det hun hadde gjort.

-Jeg har aldri hatt en så dårlig følelse etter å ha vunnet noe i hele mitt liv. Jeg føler jeg ødela det fine ved Solheim Cup, som etter min mening er den beste konkurransen for kvinnelige golfspillere, sier hun.

-Jeg vil ikke unnskylde det som skjedde, men jeg vil unnskylde måten jeg håndterte situasjonen på. Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg føler vi har et ansvar for hvordan vi kan utvikle denne sporten til å bli enda bedre og føre det videre til de yngre. Jeg har reflektert over dette den siste uken, for å se hvordan jeg kunne ha gjort ting annerledes for å avslutte spillet på en bedre måte, sier Suzann Pettersen.

På forsiden nå