Tutta rykket fra i Skottland

Suzann Pettersen har tre slags ledelse på sin antatt hardeste konkurrent før siste runde av Scottish Open søndag.

Suzann Pettersen, arkivbilde.  Foto: AP

Saken oppdateres.

Suzann Pettersen lå likt med verdenstoer Lydia Ko etter første runde, men under vanskelige forhold lørdag viste Tutta at hun behersker vind. Begge gikk på 68 slag fredag, men på andrerunden måtte den newzealandske jenta opp på 73 slag, mens Oslo-jenta nøyde seg med 70. — Jeg spilte ganske OK. Det ble mer vind enn vi hadde forventet, og de siste ni hullene ble tøffe, fortalte Tutta til Ladies European Tours hjemmeside. De ble imidlertid ikke mer tøffe enn at Tutta gikk på bare en bogey – på hull ti – mens Ko måtte tåle hele fire bogeyer på de siste ni.

British Open neste

— Det er lettere å score på de første ni enn siste ni. Når du kommer til det 12. hullet, så er du ute i vinden. Ellers er dette en god bane med mange utfordringer, kommenterte Tutta om Dunadonal Links ved Aberdeen.

Veteranen Laura Davies gikk for øvrig også en god runde og følger fire slag etter Tutta og ett bak Ko.

Også Marianne Skarpnord og Caroline Martens deltok i Skottland, men med henholdsvis 85 og 83 slag på den andre runden blr for dårlig til å greie cutten.

Tutta valgte å droppe LPGA-touren denne uken for heller å ta med seg en turnering på LET-touren. Ikke noe dumt valg med tanke på akklimatisering før årets fjerde majorturnering, Women’s British Open, starter på The Trump Turnberry Resort neste uke. Også det i Skottland.

På forsiden nå