Tutta vurderte å gi seg

I et intervju med TV 2 sier Suzann Pettersen at hun vurderte å legge opp etter bråket i Solheim Cup i fjor.

Suzann Pettersen.  Foto: Reuters

Saken oppdateres.

Den mye omtalte episoden på den siste dagen av turneringen gjorde Tutta til et hatobjekt på sosiale medier over natta.

Det vanket kritikk fra de fleste holdt etter det som skjedde mellom henne og Alison Lee. Pettersen brøt golfsportens uskrevne regler ved å påpeke at Lee brøt reglene ved å plukke opp ballen uten at noen hadde «gitt» henne en kort putt.

— Jeg var gjennom en ganske tøff runde i Solheim Cup. Jeg gjorde det ikke med vilje for at det skulle bli sånn. Det ble sånn som det ble. Og det ble en ganske stor belastning i etterkant. En belastning jeg ikke ønsker noen andre i samme situasjon. Jeg var sykt lei meg. I denne settingen følte jeg at jeg hadde gjort alt riktig ifølge lover og regler innenfor sporten. Det var motstanderne som hadde gjort feil. Men golf er en etikettesport. Det er mye fokus på sportsmanship. Man kan ikke vinne på bekostning av alt. Og det var litt vanskelig å skjønne i kampens hete , forteller hun til TV 2. Suzann Pettersen sier at hun mislikte sterkt at hun ble kalt både for juksemaker og usportslig.

— Det første jeg sa da jeg kom hjem var «dette blir min siste Solheim Cup. Dette orker jeg ikke mer. Dersom det er sånn jeg skal bli husket, kommer jeg aldri til å spille golf igjen». Heldigvis ga den følelsen seg veldig kjapt.

(©NTB)

På forsiden nå