Vipers klare for semifinale i cupen etter utklassing

Vipers slo Fredrikstad 30–13 i kveldens kvartfinale i Aquarama.

Saken oppdateres.

Vipers-Fredrikstad 30–13 (12–7):

Vipers er klare for semifinale i NM. Rosatrøyene slo Fredrikstad 30–13 i Aquarama. Det ble en rotete åpning på kampen, men Vipers tok etter hvert tak i kampen og vant kontrollert mot østfoldingene.

– Det hadde vært moro å vært i en cupfinale. Vi var i semifinalen i fjor, men da gikk det ikke, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til Fædrelandsvennen etter seieren.

Kampens toppscorer, Jeanett Kristiansen, gleder seg også over å være klar for semifinale i NM.

– Det føles deilig. Det er ikke mange i Vipers som har vært i semifinalen før, så det blir morsomt, sier bakspilleren.

Rotete åpning

Det var en svært rotete åpning på den første omgangen i Aquarama. Fredrikstad tok ledelsen etter tre minutter, før Vilde Jonassen utlignet minutter etterpå. Det stod faktisk 1-1 helt til det niende minutt, da Jeanett Kristiansen endelig kunne sende hjemmelaget i ledelsen.

– Jeg tror det ble litt overtenning i begynnelsen av kampen. Vi prøvde på forkjellige ting, og kastet bort noen enkle baller. Men jeg var fornøyd med forsvarsspillet, bevegelsesmønsteret og mer- Så det var kun et tidsspørsmål før det løsnet, mener Gabrielsen.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen mente laget hans var overtente i åpningen av kampen, men likevel godt fornøyd med seieren over Fredrikstad.Foto: Kjetil Samuelsen

Byttet hele laget

Etter dette så aldri Vipers seg tilbake. Rosatrøyene hadde god kontroll på omgangen, og ledet med fem mål til pause. Vipers benyttet også anneldingen til å bytte hele laget (utenom keeper Katrine Lunde) etter halvspilt førsteomgang.

– Jeg byttet alle spillerne etter 15 minutter, og lot dem spille resten av den første omgangen. Dette er første gangen jeg har gjort det. Det er slike ting vi må tørre. Mange skal ha spilletid, og vi må tenke på belastningen på spillerne. Det var viktig før kampen mot Bietingheim, forklarer Gabrielsen.

Kari Brattset og Vipers er klare for semifinale i NM, etter å ha slått Fredrikstad 30–13 i kvartfinalen.Foto: Kjetil Samuelsen

Kjørte over Fredrikstad

Vipers var det klart beste laget etter hvilen. Hjemmelaget hadde god flyt i angrepsspillet og spilte med stort tempo. Jeanett Kristiansen spilte en strålende kamp for Vipers, og scoret syv mål.

Hjemmelaget hadde også god kontroll på det Fredrikstad hadde å komme med framover. Vipers slpp kun inn samtidig inn kun seks mål etter pause.

Vipers rullerte også på spillerne i den andre omgangen. Laget reiser i morgen til Tyskland for å forberede seg til bortekampen mot Bietingheim på onsdag. Dermed vant Vipers 30–13 over Fredrikstad, og er klare for semifinale i NM.

Saken oppdateres!

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå