Vipers tapte hjemme mot Bietigheim

Vipers åpnet kampen bra hjemme mot Bietigheim, men bortelaget var klart best og vant til slutt med fem mål.

Saken oppdateres.

Vipers-Bietigheim 24–29 (8–16):

Vipers tapte hjemme i Champions League for tyske Bietigheim. Vipers åpnet kampen bra de første drøye fem minuttene, men bortelaget overtok fullstendig etter hvert og scoret dobbelt så mange mål som hjemmelaget før pause. Vipers gjorde en klart bedre andreomgang, men Bietigheim hadde kontroll og vant til slutt med fem mål.

– Ødelegger kampen i første omgang

– Vi ødelegger alt for oss selv i førsteomgang. Vi slipper inn altfor mange mål, og bommer på at fr mange sjanser. Det går ikke i det selskapet her, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til Fædrelandsvennen etter kampen.

– Vi blir på en måte felt av vårt eget spill. Vi for mange tekniske feil og er ubesluttsomme. Vi er bedre i andre omgang, men ødelegger det altså for oss selv i første omgang, legger Gabrielsen til.

Katrine Lunde var heller ikke fornøyd med tapet, og mener Vipers var ikke var på sitt beste.

– Det var dårlig. Vi er langt unna på vårt beste i dag. Jeg synes ikke vi har lov til å prestere slik vi gjør i dag. Vi må skjerpe oss, mener hun.

Bortelaget overlegne før pause

Det ble en forrykende åpning på kampen, og det var Jeanett Kristiansen som sendte vertene i ledelsen etter ett minutt, til stor begeistring i Aquarama. Hjemmelaget var fullt på høyde med gjestene fra Tyskland de første drøye fem minuttene. Men etter dette dro Bietigheim ifra. Vipers gjorde mange tekniske feil, noe bortelaget utnyttet effektivt. Etter 10 minutter ledet Bietigheim med fem mål, og gjestene så seg aldri tilbake.

Vipers klarte ikke å få angrepsspillet til å sitte ordentlig. Det meste av skuddforsøk havnet i blokka til gjestene, rett på keeper eller utenfor mål. Bietigheim-målvakt Tess Wester stod forøvrig en god kamp, og bidro sterkt til å hindre flere Vipers-scoringer. Et par minutter før pause reddet hun bl.a. et straffekast fra Linn Jørum Sulland. Bietigheim var også gode framover, og hadde få problemer med å skape sjanser på Vipers. Bortelaget hadde god kontroll i den første omgangen, og scoret dobbelt så mange mål som vertene til pause.

Lunde Borgersen og Vipers gikk på et hjemmetap i kampen mot Biethigheim. Foto: Henrik Gill

Vipers åpnet best i andre omgang

Vipers ønsket en sterk åpning på andreomgangen, og rosatrøyene fikk akkurat det. Hjemmelaget tok skikelig tak i kampen, og Vilde Kaurin Jonassen scoret to kjappe mål rett etter hvilen. Vipers stod mye bedre imot i forsvar etter pause, og var også mer effektive foran mål.

I en peride Bietigheim kun med fire mål, og det så ut som Vipers kunne utfordre bortelaget om seieren igjen. Men flere personlige feil utover i omgangen resulterte i enkle Bietigheim-scoringer. Bortelaget hadde god kontroll på kampen, og seieren var ikke truet.

Vipers tapte derfor hjemme mot Bietigheim. Stillingen ble til slutt 24–29.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå