- Bård Finne må regne med å være utelatt fra troppen

Agent Stig Lillejord og Bård Finne vil se an de første Bundesliga-kampene for å avgjøre om spissen bør bort fra Köln.

FÅR TØFF KONKURRANSE: Her er Bård Finne i aksjon for Köln mot Paderborn i fjorårssesongen.

FÅR TØFF KONKURRANSE: Her er Bård Finne i aksjon for Köln mot Paderborn i fjorårssesongen. Foto: Witters/Digitalsport

Fredag starter Bundesliga med nord-sør-derbyet Bayern München–Hamburg. For Bård Finnes lag Köln er Stuttgart første oppgave på bortebane søndag, men det er høyst usikkert om bergenseren blir å se i det oppgjøret. I årets første obligatoriske kamp, mot Meppen i cupen forrige helg, var ikke Finne engang i troppen.

Ute av troppen

For selv om Anthony Ujah er gått til Werder Bremen siden sist sesong, har Finne nok av andre konkurrenter i angrep. Franskmannen Anthony Modeste kom fra Hoffenheim i sommer, og laget hat trick i 4-0-seieren over Meppen i cupen sist helg. På benken satt to andre angripere, Simon Zoller og Phillipp Hosiner.

— Köln har fire rene spisser, så konkurransen er ekstremt hard. Men Bård har spilt 50 prosent av alt som har vært i treningskampene, og han har laget fire mål og hatt én assist. Han har virkelig markert seg i oppkjøringen, og viser at han fortsatt har god utvikling, sier Stig Lillejord, Finnes agent.

LES OGSÅ: Bård Finne (20) ble Köln-helt foran 45.000 tilskuere

- Vil ha en dialog

I trener Peter Stögers 4-1-4-1-formasjon er det trangt om plassen for spissene, men Lillejord påpeker at Finne også kan spille kant. Agenten vil følge nøye med på Finnes situasjon i Bundesliga-starten.

— Tre serierunder skal spilles før overgangsvinduet stenger. Det er naturlig for oss å ha en dialog med Köln mot slutten av vinduet, og høre hva de tenker om saken. Jeg tror Bård vil starte sesongen i en utfordrerposisjon. Han vil være innbytter, og i en klubb med en så bred stall må han også regne med å være utenfor troppen noen kamper. Hvis han blir sittende utenfor troppen over tid, blir vi nødt til å gjøre noen vurderinger. Kanskje ender det med at et utlån til en 2. Bundesliga-klubb vil være riktig, i så fall vil ikke det være noe nederlag. Men foreløpig er det altfor tidlig å konkludere, sier Lillejord.

BT har ikke fått fatt i Finne selv.

Vis fakta ↓
Fakta: Åpningsrunden i Bundesliga