Bendtner-magi sendte RBK til himmels: – Verdensklasse

Etter det tøffe åpningspresset fra RBK hadde kampen jevnet seg ut. Så mottok Nicklas Bendtner ballen. Nesten to meter bak seg.

Nicklas Bendtner markerte seg i Europa igjen.Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Saken oppdateres.

RBK – Vardar 3–1

LERKENDAL: Ett sekunds fotballmagi senere var dansken meid over ende. Straffen banket han selv iskaldt i nota.

Da Anders Konradsen fulgte opp med å smekke ballen i krysset ti minutter etter pause, og Vegar Eggen Hedenstad var kald etter et sylfrekt Bendtner-hælspark, ble det en europeisk festaften på Lerkendal.

– Maksimalt

– Det er slike prestasjoner man trenger for å levere resultater i Europa. Nicklas gjorde maksimalt ut av den, sier Hallvar Thoresen, tidligere klassespiss i PSV og nå speider for RBK.

– Verdensklasse. Ikke mer å si om det, mener Levanger-trener Magnus Powell, som sammen med Thoresen gjestet Adresseavisens TV-studio torsdag kveld.

Anders Konradsen doblet ledelsen.Foto: Håvard Haugseth

Meling, Konradsen – Bendtner

Da snakket begge to snakket om det som skjedde etter 23 minutter ute på Lerkendal-matta:

Gjenvinningen til Birger Meling var knallsterk. Veggspillet med Anders Konradsen likeså. Men pasningen fra Meling videre til Bendtner, pasningen som skulle feie dansken alene gjennom, var for langt bak.

Altfor langt.

Men, da 16.000 på tribunene hadde begynt å vente på utspillet fra mål, dro Bendtner fram et av de C-momentene han har på repertoaret når han er i skikkelig form. I formen som brakte ham til Arsenal. Til Juventus. Og til Bundesliga.

Eller for å si det enkelt: Bendtner dro fram et moment som gjør at han fort kan havne i en av de ligaene igjen, om dette fortsetter.

For medtaket etter Melings pasning var det frysninger-på-ryggen-kvalitet over. Bendtner «ventet» med høyrefoten, dro ballen med seg på en tøtsj, vidåpent Vardar-forsvaret i en og samme bevegelse – og satte fart. Vardar-forsvareren kunne ikke annet enn å levere en ren nedsaksing. Straffespark.

Et drøyt minutt etter nedklippingen dunket Bendtner straffen kontant i høyre hjørne. Hans femte straffespark for RBK. Hans femte straffescoring.

Her sender Nicklas Bendtner Rosenborg i ledelsen.Foto: Håvard Haugseth

Konradsen i krysset

Så skal man på ingen måte sette Anders Konradsens 2-0-mål, ti minutter etter pause, helt i skyggen av Bendtner. For treffet fra 17–18 meter var klokkereint. Og føk inn i det høyre krysset.

For ikke å snakke om hælsparket Bendtner serverte Vegar Eggen Hedenstad rett før 70 minutter var passert. Hedenstad gjennomførte et 60-metersløp, dansken så naturligvis akkurat det, og plutselig var elverumsingen alene. Og satte RBKs tredje.

Jevnet seg ut – så smalt det

Men det var Bendtner-medtaket som åpnet opp alt sammen. For etter et tøft RBK-press de første minuttene, som endte i to-tre nesten-sjanser, jevnet oppgjøret seg ut. Etter 16 minutter kom også gjestene til sin første brukbare sjanse, da Boban Nikolov skjøt over.

Så kom medtaket. Så kom straffescoringen. Og de senkede RBK-skuldrene.

Etter at Konradsen og Hedenstad hadde bidratt til festen, endte det i en liten halvtimes ren trening i angrepsfotball mot europeisk motstand.

På overtid fikk imidlertid Vardar lov til å pynte på, da brasilianeren Juan Felipe litt ut av ingenting lobbet ballen elegant over André Hansen.

Makedonerne er nok ikke av de beste klubbene som har gjestet Lerkendal, og ga da også opp etter hvert, men det får bli en parentes i det store bildet.

For 3–1-seieren ga ikke bare RBK sine tre første poeng i Europaligaen denne høsten tre poeng. Det ga også selvtillit.

Selvtillit som blir svært viktig inn mot de fire siste kampene.

Utgangspunktet var av det svært enkle slaget: Med tap ville resten av høsten kun handlet om å gå ut med æren i behold. Med seier ville gruppa bli vidåpen igjen.

Nå venter russerne.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå