Braut Håland snudde kampen da Norge banket Albania

Norge er videre til eliterunden i EM-kvalifiseringen for G18-lag etter 7-1 over Albania tirsdag. – Det var sjettegir hele veien, sa trener Pål Arne Johansen.

Erlin Braut Håland scoret to mål for Norge.   Foto: NFF

Saken oppdateres.

Med seieren tok Norge annenplassen i gruppen bak Ukraina, som slo Montenegro 4-0 og gikk gjennom kvalifiseringen uten poengtap. Norge tapte 1-2 for Ukraina lørdag i en kamp hvor de norske styrte banespillet.

– Vi kjørte på fjerdegir mot Montenegro (3-0) og femtegir mot Ukraina, men i dag var det sjettegiret hele veien, sa Johansen til fotball.no.

Vendte kampen

Albania kom best i gang på hjemmebane da Viking-spiller Klajdi Burba gjorde 1-0 for Albania etter 12 minutter.

– Vi kom litt tilfeldig under, men måten spillerne og støtteapparatet responderte var helt strålende. Et kvarter senere var det 3-1 til oss, sa "Paco" Johansen.

Molde-spilleren Erling Braut Håland vendte kampen ved å score to mål med ti minutters mellom i 18. og 28. minutt.

Det ga det norske laget den nødvendige roen. Eman Markovic (32) og Christian Dahle Borchgrevink (44) økte ledelsen før sidebytte.

Høyt nivå

Etter pause scoret Leo Skiri Østigård, Markovic og innbytter Sebastian Pedersen hver sin gang. Fem av målene ble scoret av Molde-spillere. Borchgrevink er fra Vålerenga og Pedersen fra Stabæk.

– Vi rullet over Albania, og det ble en veldig god fotballkamp. Det var virkelig høyt nivå på det vi leverte. Det bor mye i dette laget, sa Johansen.

Eliterunden spilles neste vår. Sju gruppevinnere tar seg til EM-sluttspillet i Finland sammen med vertslandet.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå