– Er vi egentlig Leicester? Det er en tanke som ligger i bakhodet

Tobias Nygård Vibe (26) håper å avslutte vårsesongen med stil.

SJEF: Tobias Nygård Vibe har herjet i midtforsvaret for TUIL denne sesongen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Saken oppdateres.

TUIL spiller i helgen siste kamp før fotballferien, borte mot Fredrikstad førstkommende søndag.

– Vi er i god flyt, de er ikke i god flyt. Vi har en god feeling, spillet sitter, laget funker og vi har lagt ned en helvettes innsats de siste kampene. Vi har alle muligheter til å vinne den kampen, sier Tobias Nygård Vibe til iTromsø.

– Hvem vil mest

Etter 14 serierunde er TUIL på en imponerende 5.-plass med 22 poeng. Bodø/Glimt leder suverent med 34 poeng, foran Ranheim (28 poeng) som er på den andre direkte opprykksplassen. Bak følger Start (26 poeng), Sandnes Ulf (24 poeng), TUIL (22 poeng) og Levanger (21 poeng), på de fire opprykkskvalikplassene.

«Dalingan» har hele 12 poeng ned til Fredrikstad, som ligger på direkte nedrykk på 15.-plass med kun 12 poeng.

– Det handler om hvem som vil mest på søndag. Vi er veldig opptatt av å få en god avslutning før ferien. Dette er en kamp som bør trigge oss, pøå en større stadion, så det er en liten gulrot. De har også fått kunstgress siden sist vi møtte de i 2014, så det er også en fordel oss, sier 26-åringen, som står med 90 kamper og fem nettkjenninger for TUIL, siden han kom til klubben foran 2014-sesongen.

– Marginer imot

Ifølge Vibe er det ingen i stallen som er på vei ut. Selv har han kontrakt ut året.

– Jeg har ingen planer om å dra noen plass. Jeg har veldig lyst til å være med å gjøre den beste sesongen med TUIL noensinne. Jeg håper vi kan få en veldig god sesong som lag og strekke oss litt lengre enn bare å berge plassen, sier Vibe.

Det tror han er mulig.

– Vi har mer rutine og har blitt litt eldre vi som har vært med en stund. Vi har fått en god keeper (Grzegorsz Flasza) og Anders Karlsen fra Bodø/Glimt, så vi har enda flere strenger å spille på. Vi har også flere kamper som ikke har bikket vår vei, som da Elverum scoret i 95. minutt, Start som scoret i 90. minutt og Jerv som scoret i 87., så hadde vi hatt de marginenene med oss, er det bare å begynne å plusse på poeng, sier han.

Han understreker også at de har hatt marginer med seg, som mot Mjøndalen og Ranheim.

– Er vi egentlig Leicester? Det er en tanke som ligger å lurer litt i bakhodet. Vi har alle muligheter nå, spiller bra i lag, så det er veldig artig. Jeg håper alle guttene er klar til å ta dette på alvor, sier den rutinerte TUIL-stopperen.

På forsiden nå