– Går man rundt og er redd, kan man like gjerne bli hjemme

Jacob Rasmussen startet sesongen som fjerdevalg på stopperplass. Torsdag kan han få nøkkelrollen som midtbanesentral mot Zenit St. Petersburg.

Venstrefot: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener Jacob Rasmussen er klin lik Marius Lundemo som spiller, bare at Rasmussen er best med venstrefoten, mens Lundemos favoritt er den høyre. Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

– Det er fordi han er en ledertype. Han er god defensivt, har bra spilleforståelse og er veldig rolig med ball. Han og Marius (Lundemo) er prikk lik, sier Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg-treneren forklarer overfor Adresseavisen hvorfor han vurderer 20 år gamle Jacob Rasmussen som et reelt ankeralternativ i europaligakampen mot Zenit St. Petersburg.

Han utelukker at Marius Lundemo blir klar til kampen på Lerkendal torsdag kveld, mens det tirsdag ettermiddag fortsatt var høyst usikkert om leggskadeplagede Anders Konradsen kunne rekke oppgjøret mot russerne. Sistnevnte trente innendørs i stedet for å trene sammen med resten av laget på treningsfeltet tirsdag.

– Jeg spilte midtbane da jeg var liten, og så har det vært litt for landslaget et par ganger, sier Rasmussen selv, og innrømmer at han ikke har veldig mye erfaring i posisjonen som er så viktig for Rosenborgs spill.

– Umiddelbart passer det meg godt. Man har ballen mye, og det liker jeg godt. Selvfølgelig er jeg glad i det, sier den ballsikre midtstopperen.

– Også mot Zenit? Det er en voksen oppgave…

– Ja, absolutt. Men det er ikke noe jeg er redd for. Jeg spiller fotball på grunn av disse opplevelsene. Om man går ut til en kamp og er redd for å gjøre sine oppgaver, kan man like godt bli hjemme. Alle som skal spille en sånn kamp går ut med brystet frem og hodet oppe. Uansett hvor man skal spille, vil man gjøre jobben best mulig, svarer Rasmussen offensivt.

Internasjonal erfaring

Han kom fra tyske St. Pauli til Rosenborg før sesongen, og har brukt litt tid på å nærme seg førsteelleveren. Riktignok startet den unge dansken to av de første ti seriekampene, men det er først fra august Rasmussen jevnlig har vært involvert i viktige kamper for Rosenborg.

Den danske U21-landslagsspilleren startet i 3-0-seieren borte mot Tromsø for drøyt to uker siden, og ble belønnet med ny startplass i bortekampen mot nettopp Zenit fem dager senere. Da Rosenborg planla å sikre seriegullet hjemme mot Stabæk (0–0) var Rasmussen igjen å finne i midtforsvaret.

– Jacob har vært voksen fra han kom hit. Vi så allerede da at dette er en strålende spiller, og det har vært en plan om at han skal få mer og mer spilletid utover året, sier trener Ingebrigtsen, og mener stoppertalentet har overbevist de gangene han har fått muligheten.

– Er du god nok, er du gammel nok. Han har masse internasjonal erfaring, og drar rundt i hele Europa og spiller U21-kamper for et av de bedre U21-landslagene i Europa for tiden, sier han.

Blir bare mer tent

Når Rasmussen skal forberede seg til torsdagens kamp gjør han lite annet enn han alltid gjør før kamp. For ham handler det om ikke å bygge kampene opp til noe større enn de er. Han skal ut og vinne. Det er den eneste tanken som står i hodet på ham.

– Hvordan er det å oppleve den utviklingen du har hatt i Rosenborg?

– Jeg kan godt merke at jeg har vært i en god utvikling. Jeg er en bedre spiller nå enn da jeg kom, og er selvfølgelig glad for at jeg er med i vurderingen til startoppstillingene. Det gir meg blod på tann og enda mer motivasjon til å jobbe hardt på treningsfeltet hver eneste dag.

– Blir du litt stolt om du skulle starte mot Zenit?

– Jeg vet ikke om jeg vil si stolt. Selvfølgelig kan man godt være stolt over de bedriftene man har oppnådd, men det nytter ikke å bli tilfreds, og det har jeg heller ikke planer om. Jeg vil ikke lene meg tilbake. Det betyr bare at jeg skal jobbe enda hardere på treningsfeltet for å bli inne på laget, sier Rasmussen.

Tekniker: Rasmussen er glad i å leke med ballen, og benyttet seg av muligheten til det sammen med Jonathan Levi og Milan Jevtovic på tampen av tirsdagens trening på Lerkendal. Foto: Christian Skare Stendal

Foran uavgjortkampen mot Stabæk sa Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg kommer til å skape en ny midtstopper til det danske A-landslaget, og tenkte naturligvis på Jacob Rasmussen.

– Det avhenger av meg selv. Det handler om å jobbe hardt på trening hver dag, og så får vi se hva som skjer. Jeg har tenkt å kjempe for det. Det er opp til meg å gi dem et valg, sier Rasmussen selv om den muligheten.

Han understreker at det viktigste for ham er hva han og Ingebrigtsen snakker om på tomannshånd, ikke hva Rosenborg-treneren sier til pressen.

– Men selvfølgelig er jeg glad for at han sier sånne ting. Så skal jeg tilbakebetale den tilliten på en eller annen måte, sier han.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå