– Søderlund nærmer seg RBK-comeback

RBK og St. Etienne skal være enige om en overgangssum.

Sitter på kortene: Ifølge franske medier er det opp til Alexander Søderlund selv om han vil bli RBK-spiller igjen.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

– Rosenborg har spurt meg om hva jeg tenker. Jeg har svart dem hva jeg tenker.

Det svarte Alexander Søderlund til Adresseavisen for én uke siden. På direkte spørsmål om hvor nære han er et comeback i RBK-drakta.

Og fulgte opp:

– Rosenborg er alltid interessant. Jeg kan ikke si noe annet.

Adresseavisen kjenner til at det har vært dialog mellom RBK og Søderlunds franske klubb St. Etienne den siste tiden.

Mandag melder franske L’Équipe at klubbene skal være enige om en overgangssum – og at det nå er opp til Søderlund selv og hans personlige betingelser, om overgangen blir noe av.

22 mål i 2015

RBK kommenterer aldri spillerlogistikk i mediene før ting er bekreftet. Adresseavisen har heller ikke lyktes i å komme i kontakt med Søderlund mandag.

Men for én uke siden, medga spissen at han hadde snakket med St. Etienne-ledelsen om fremtiden sin. Både med tanke på spilletid, men også med at familien sliter med å finne seg til rette.

Da vi snakket med han i forrige uke, sa Søderlund også at det har vært flere muligheter den siste tiden:

– Det har vært interesse fra de fleste kontinenter. Men enten har det ikke vært interessant nok. Eller så har det ikke vært konkret nok, sier mannen som ble toppscorer i eliteserien i 2015, med sine 22 mål.

En statistikk som gjorde at han ble solgt til nettopp St. Etienne etter den sesongen.

– Fire ganger i året

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen svarte følgende på spørsmål rundt Søderlund mandag for en uke siden:

– Jeg snakker med Alex sikkert fire ganger i året. Han er også med og trener med oss når han er hjemme på ferie. Alex snakker med RBK rett som det er.

På forsiden nå