Vellykket operasjon for Eggen: Må amputere deler av foten

Torsdag var Nils Arne Eggen gjennom en stor fotoperasjon. Dagen etter er trenerlegenden ved godt mot.

VED GODT MOT: Nils Arne Eggen.  Foto: Håvard Jensen

Saken oppdateres.

– Ja, det har gått bra, sier Eggen til Adresseavisen.

77-åringen er fortsatt på sykehuset for å komme seg ordentlig etter operasjonen, og hadde heller ikke så mye mer å si om situasjonen da Adresseavisen snakket med ham fredag ettermiddag.

Annet enn at han er positiv – og ved godt mot etter inngrepet i foten.

En liten time etter at Adresseavisen snakket med Eggen, pratet han med VG. Uten å gå i detaljer, bekrefter han overfor avisen at deler av foten må fjernes.

– Det blir en liten protese, og det blir en ny erfaring. Jeg skal klare det også, jeg er i godt humør, tar dette som en ny erfaring – og ser fremover, sier han til VG.

Åpen hele veien

Det var mandag at Eggen kunne fortelle Adresseavisen at han skulle legges inn ved St. Olavs hospital denne uka.

Han har i perioder hatt utfordringer med den fysiske helsa både i tiden før og etter nyretransplantasjonen for tre og et halvt år siden, noe han også har vært helt åpen om.

Denne gangen ønsket han igjen å være åpen om en ny operasjon, fordi han – som i 2015 – ønsker å snakke fram helsevesenet.

Mandag sa Eggen nemlig følgende:

– Det er en større operasjon i foten, som skjer på torsdag. Men det norske helsevesenet er «A-laget», og det er viktig for meg å få sagt. Jeg er i de beste hender.

Ute med bok

Eggen er for tiden aktuell med ny biografien «Nils Arne», ført i pennen av Otto Ulseth.

Duoen har vært på lanseringsturné, og nå gjenstår det å se når norsk fotballs mest meritterte trener kan fortsette å promotere boka.

På forsiden nå