16 kamper igjen i 2017: Her er Bruttern-grepene som skal ende i ny gullhøst

RBK-treneren nærmest tvang spillerne til å ta fri etter 16 kamper på to og en halv måned.

Har fått restartet: Kåre Ingebrigtsen og spillerne har fått noen dager fra hverandre etter en intens periode. Det tror sjefen alle har hatt godt av. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

– Det aller viktigste for oss i landslagspausen var å ta helt fri fra hverandre i noen dager. Vi trente onsdag i forrige uke og startet opp igjen mandag. Vi fikk brutt opp, vært sammen med andre og «restarter» litt igjen nå.

– I mitt hode var derfor denne friperioden minst like verdifull akkurat nå, som om vi skulle drevet formasjonstrening på feltet.

Det sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen, etter 16 kamper på to og en halv måned.

Serie, E-cup – så cup

Det ble 16 kamper som ga tre konkrete svar inn mot høstinnspurten:

* RBK klarte å beholde forspranget på tabellen, og leder serien med seks poeng.

* RBK klarte å ta seg til et gruppespill i Europa, på bekostning av Ajax.

* RBK røk ut av cupen for Vålerenga.

– Det er også helt korrekt rekkefølge. Det er ingen tvil om at vi ønsket å spille cupfinale. Men det aller viktigste hvert år er å få sjansen til å spille i Europa året etter. Det ville ha vært verre for oss å ryke to seriekamper i sommer, enn å ryke for Haugesund og Vålerenga (cupen).

– Serien er viktigst. Så Europa. Så cupen, sier RBK-treneren.

Møter Strindheim

Da Adresseavisen møtte Bruttern tirsdag, forberedte han laget til en slags treningskamp mot Strindheim, spilt over 3 x 20 minutter.

Landslagsgjengen, både den nedstemte delegasjonen fra Tyskland og danskene som vant begge sine kamper, er ikke med i det oppgjøret. Heller ikke Anders Konradsen, som er hjemme med sin nyfødte datter.

Men i midten av uka er alle samlet igjen, og klare for høstinnspurten.

De fem dagene spillerne fikk fra hverandre var de første siden tidlig i juni, og blir også de siste på en stund.

Nå gjenstår 10 seriekamper og seks kamper i Europa-ligaen, og under det første, felles spillermøtet etter friperioden vil spillerne bli presentert for to ting av RBK-treneren:

* Det vil bli skrudd opp igjen når det gjelder intensitet på trening.

* Det vil bli mindre rokering på laget.

– Vi har vært gjennom en veldig intensiv periode, hvor vi roterte en del på laget og måtte roe ned mellom «slagene». Men nå er den over, og nå har vi også hatt noen dager fri, innleder RBK-treneren.

Og forklarer nærmere:

– Det aller viktigste også i høst blir å klare å være mentalt til stede hele veien. Men vi vil oftere spisse laget nå i høst. Det er ingen tvil om at perioden med kvalifisering, samtidig som man må holde koken i serie og cup, er den mest intensive i året. Men den er nå lagt bak oss, sier han.

– Det gjør også at vi endrer noe på innholdet i treningene igjen, også. Det blir mer spill under øktene, og det blir hardere enn det har vært de siste par månedene, sier han.

Avsluttes 7. desember

Brutter'n er samtidig klar på at det skal spilles 16 kamper til denne høsten, som avsluttes i Makedonia 7. desember. Men vil ikke ha like høye skuldrer i midtukekampene nå som han hadde i juli og august:

– Vi har nok litt lavere skuldrer med tanke på Europa-høsten nå som vi først er inne i et gruppespill. Selvsagt vil vi vinne alle kamper vi spiller, men igjen: Det var veldig viktig at vi klarte å komme oss inn, smiler han.

Før han er kjapp med å legge til:

– Samtidig er det nå serien avgjøres. Og den ... Den er på langt nær avgjort!

NB! Spillertroppen til Bruttern er også noe annerledes nå enn den som innledet sommer-kjøret. Inn er Samuel Adegbenro, Anders Trondsen, Morten Konradsen og Jonathan Levi kommet.

Mens Fredrik Midtsjø, Mushaga Bakenga, John Hou Sæter og Erlend Dahl Reitan (lån, Bodø/Glimt) er borte.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå