AaFKs stjernespiss fikk ikke ta frispark - forlot banen

Tollås: — Ikke slik det skal være.

KRANGLING: Hamed-Allah (helst til venstre) ville gjerne ta frisparket.

KRANGLING: Hamed-Allah (helst til venstre) ville gjerne ta frisparket. Foto: Stig Vågnes

AAFK-SOGNDAL 0-1

Det var flere AaFK-spillere som ble mer og mer frustrert utover i dagens kamp mot Sogndal, som AaFK tapte 1-0 etter ei scoring av Azar Karadas. Det hele toppet seg da AaFK fikk frispark like utenfor Sogndals 16 meter med rundt 20 minutter igjen å spille.

Abderrazzaq Hamed-Allah la ikke skjul på at han ønsket å ta frisparket, men det var ikke Sakari Mattila, Demar Phillips og Michael Barrantes enige i. Trener Jan Jönsson ropte høyt fra sidelinjen at det var Mattila som skulle ta det, men likevel prøvde den marokkanske spissen å stå på sitt. Da måtte kaptein Jonatan Tollås gå inn i diskusjonen for å ta med seg Hamed-Allah bort fra situasjonen.

AaFKs stjernespiss ble potte sur da han ikke fikk ta frispark og ba om bli byttet ut i kampen mot Sogndal. Her forlater han bana på La Manga.

AaFKs stjernespiss ble potte sur da han ikke fikk ta frispark og ba om bli byttet ut i kampen mot Sogndal. Her forlater han bana på La Manga. Foto: Stig Vågnes

Vil ta det opp internt— Dette er noe vi skal ta opp internt, så jeg har ikke lyst til å si så mye om det. Vi har i utgangspunktet noen rammer vi skal følge, men så er det muligheter for noen friheter. Han (Hamed-Allah) hadde lyst til å score mål, og det forstår jeg. Men det er kanskje andre som er bedre enn han til å ta akkurat det frisparket, sier Tollås til smp.no.

Hamed-Allah skulle etter planen spille mellom 70 til 80 minutter, men valgte selv å gi beskjed om at han ville bli byttet ut ikke lenge etter frisparksituasjonen.

- Skaper slike ting irritasjon?

— Ja, der og da så gjør det jo det. Folk blir litt irritert når vi ligger under og vil gjøre ting selv, men det er ikke slik det skal være, sier kapteinen.

Klare avtaler

— Vi må sørge for at vi har klare avtaler på hvem som skal gjøre hva. Noe mer enn det har jeg ikke lyst til å si, sier Sten Grytebust.

Trener Jan Jönsson likte heller ikke det som skjedde.

— Vi ville gjerne at Mattila skulle ta det, fordi han har et tungt og godt skudd. Men det var tydeligvis ikke alle som synes det, sier han.

Jönsson var naturligvis ikke helt fornøyd med å tape den første kampen i La Manga.

— Det var litt utfordrende med vind og underlaget, men det er ikke en god unnskyldning. Jeg er mer fornøyd med det vi fikk til etter pausen, selv om vi ikke fikk til så veldig mye da heller, sier den svenske treneren.

VI FULGTE KAMPEN: