Andreas fra Tromsø dundrer inn mål i Trondheim: – Ikke hørt noe fra nordnorske klubber

Andreas Hanssen kan skyte Byåsen til opprykk.

Tromsø-gutten Andreas Hanssen er toppscorer i Byåsens avdeling i 3. divisjon.  Foto: Byåsen Fotball

Saken oppdateres.

Andreas Hanssen (24) står med ti scoringer på elleve kamper for Byåsen som leder 3. divisjon avdeling 5. Likevel har ikke den tidligere Fløya-spilleren hørt noe fra nordnorske klubber på høyt nivå.

– Det har vært litt interesse fra klubber på høyere nivå, uten at det er blitt noe konkret. Men jeg har ikke hørt noe fra klubber i Nord- Norge, kun fra Trondheims-området og klubber lenger sør, sier Hanssen, som håper suksessen kan bidra til å nå målet om å ha fotballen som levebrød.

– Det er det jeg håper på selv om jeg ikke er kommet dit enda, sier Hanssen som med sine ti scoringer delt toppscorer i avdelingen som Byåsen altså topper.

Frykter Rosenborg 2

Tross tabelltopp frykter Hanssen at Rosenborgs annetlag kan stikke kjepper i hjulene for opprykket.

– De har jo muligheten til å stille med A-lagsspillere som ikke spilte forrige kamp, og Rosenborg har en stor stall. De gjorde ikke det så ofte i vårsesongen, men jeg tror de ønsker å rykke opp så når det drar seg til utover høsten vil de nok gjøre det oftere, sier 24-åringen, sønn av tidligere TUIL- og TIL-keeper Trond Agnar Hanssen.

Ser for seg Tromsø-retur

Hanssen, som noterte seg for 20 scoringer i sin periode i Fløya, ser for seg en retur til Tromsø om ikke altfor lenge.

– Jeg utdanner meg til eiendomsmegler i Trondheim, i tillegg til å jobbe med salg ved siden av. Men kjæresten flyttet nylig hjem til Tromsø, og jeg skal jo hjem en gang jeg også, men vet ikke helt når det blir, avslutter Hanssen.

På forsiden nå