Annan møter kjørelæreren

I dag står Anthony Annan ansikt til ansikt med mannen som lært ham å kjøre bil.

annna 

Saken oppdateres.

— Det blir gøy å møte ham igjen. Jeg savner ham, sier Christer Kleiven til fvn.no med et smil.

Han var kanskje den av Start-spillerne som fikk best kontakt med Rosenborgs defensive midtbanespiller det drøye året han spilte i Start.

På La Manga i 2007 lærte den da 18-år gamle Kleiven sin 20-år gamle ghanesiske kompis å kjøre bil.

– Det er mye vanskeligere å lære å kjøre bil enn å lære den norske måten å spille fotball på , sa Annan den gang.

I dag er han tilbake i byen der fotballkarrieren for alvor skulle skyte fart.

Det gikk i stedet i sneglefart - og fotballtalentet Anthony Annan fikk aldri vist seg frem for det sørlandske publikum.

22-åringen fikk bare 11 kamper i Start-drakt etter at han ankom Kristiansand i januar 2007. De fleste av dem som innbytter. Et virus gjorde at den ghanesiske landslagsspilleren spilte lite første del av debutsesongen. Den siste kampen han spilte for Start var i 2-3 tapet mot Vålerenga 2.september – to dager før Stig Inge Bjørnebye var ferdig som Start-trener.

Treneren (Bjørnebye) sa til meg at jeg måtte ta tiden til hjelp å komme meg etter sykdommen. Etter det fikk jeg ikke spille så mye, forklarer Annan, som etter hvert begynte å tilpasse seg norske forhold. Det hjalp lite.

(Artikkelen fortsetter)

Slik så det ut i 2007 da Christer Kleiven og Anthony Annan hadde "kjøretime".

Da Benny Lennartson skulle redde Start fra nedrykk var aldri ghaneseren på blokken da den svenske ringreven valgte midtbane.

— Jeg fikk ikke spille i de siste seks-sju kampene av sesongen. Jeg vet ikke hvorfor og ble skuffet over det, sier Annan, som i kveld styrer RBK-skuta fra sin defensive midtbaneposisjon.

– Var det en gal avgjørelse å dra til Start?

– Nei, jeg kom fra afrikansk fotball og for meg var det et steg i riktig retning. Jeg ville spille, men det skjedde ikke. Jeg dro videre til Stabæk. Der fikk jeg sjansen, og nå er jeg her i Rosenborg. Jeg er veldig fornøyd med det, svarer Annan.

— Han var veldig god mens han var her også, men han fikk aldri vist seg frem som han skulle ha gjort, sier Starts sportsdirektør Svein Mathisen.

Solgt for 10 millioner

Han oppgir økonomiske årsaker til at Start slapp ham på lån til Stabæk etter et strålende Afrika-mesterskap i fjor vinter.

I fjor sommer la Rosenborg rundt 10 millioner kroner på bordet for å sikre seg den defensive midtbanespilleren. Pengene måtte Start dele med det engelske agentfirmaet SEM, som hadde eierandeler i spilleren, som i dag er bankers på Rosenborg.

I sin defensive rolle på Rosenborg blir det trolig flere dueller med Starts offensive midtbanespiller, Geir Ludvig Fevang.

— Anthony er en meget bra spiller. Han er litt sånn at når du tror han skal gjøre noe så gjør han det motsatte. Han har fantastisk nærteknikk, og gjør stort sett riktige valg med ball, forklarer Fevang, som har denne forklaringen på at Annan - i likhet med ham selv - slet med spilletid i 2007. — Vi hadde Doffen (Kristofer Hæstad) og Fredrik (Strømstad). De var begge landslagspillere og vanskelige å danke ut, sier han.

På forsiden nå