Annan på vei til RBK

KRISTIANSAND/TRONDHEIM: Anthony Annan er nær overgang til Rosenborg.

Annan og agent beh  Foto: Øyvind Brenne

Saken oppdateres.

Starts utleide midtbanespiller kan etter det fvn.no erfarer bli klar for trønder-klubben i løpet av fredagen. Start og RBK er så godt som enige om en overgang for 22-åringen, men de personlige forhandlingene pågår fortsatt mellom Annan og RBK.

Start-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken fredag formiddag, men fvn.no vet at det jobbes med overgangen nå.

Annans agentfirma SEM sitter på i underkant av halvparten av rettighetene til ghaneseren. Dermed får Start bare litt over halvparten av overgangssummen, som etter det fvn.no erfarer ligger på i overkant av 10 millioner kroner.

Leid ut

Annan kom til Start fra ghanesiske Accra Hearts of Oak for i underkant av to millioner kroner før 2007-sesongen. 22-åringen skrev under en fireårskontrakt med Start, som ble forlenget med ett år kort tid etterpå.

Midtbanespilleren klarte imidlertid aldri å spille seg til en fast plass på Start, og ble før denne sesongen leid ut ti Stabæk. I bærumsklubben har 22-åringen storspilt, noe som har ført til interesse fra en rekke storklubber.

Jaktet av storklubber

Ghaneseren var tidligere i sommer på prøvespill i Blackburn, men Paul Ince bestemte seg for at Annan ikke var spilleren de var på jakt etter. Også klubber som Arsenal, Manchester United, AC Milan og Atletico Madrid, samt Racing Santander har alle blitt linket til det tøffe midtbaneankeret. De siste ukene kom også RBK på banen.

Stabæk hadde også lyst til å sikre seg Annan, men klubben kan trolig ikke konkurrere med de andre klubbene økonomisk.

Annan har det siste halvannet året spilt fast på Ghanas landslag, og har fått merkelappen "den nye Essien". Leieavtalen med Stabæk går ut 31. august, men 22-åringen har en klasul i kontrakten som sier at han kan bli solgt før den tid.

Overgangsvinduet stenger natt til mandag.

På forsiden nå