Bendtner etter comebacket for Danmark: – Det kunne ikke vært mer perfekt

Bendtner forteller at han fikk «et sus» i kroppen da han ble byttet inn.

Nicklas Bendtner fikk litt over 15 minutter i comebacketFoto: NTB Scanpix Denmark

Saken oppdateres.

Det gikk nesten to år fra landskamp nummer 74 til 75 for RBK-spissen Nicklas Bendtner.

Han har vært helt ute i kulden etter at Åge Hareide tok over det danske landslaget, men da Yussuf Pulsen meldte forfall var det igjen tid for Bendtner i den danske landslagstrøyen.

Og da tavlen viste at kampen hadde var i 75 minutter, fikk den høyreiste dansken slippe innpå, til stor jubel fra hjemmefansen i Parken.

Og Bendtner selv kommer til å huske comebacket på landslaget i lang tid.

– Jeg kan ikke glemme den mottagelsen jeg fikk, da jeg kom inn. Det var meget rørende, det var fantastisk. Det kunne ikke vært mer perfekt for meg enn å komme tilbake og spille i Parken foran de danske fansene. Det betyr sinnssykt mye og har alltid gjort det, sier Bendtner til Berlingske Tidende etter kampslutt.

Med 75 kamper er han helt oppe i toppen av adelskalenderen til det danske landslaget. Bare 16 spillere har flere kamper, og ingen av de var i troppen i kampene mot Polen og Armenia. Men selv om han er en erfaren herremann, sier han at kvarteret mot Polen var spesielt.

– Det er meget sjelden at jeg merker noe som helst i kroppen. Men jeg kjente det kriblet da jeg løp inn på banen. Jeg har vært på en lang reise, hvor det har skjedd mange forskjellige ting, sier Bendtner til Berlingske Tidende.

Kampen ble en maktdemonstrasjon av de danske spillerne. Fire ganger scoret de, og selv om Bendtner ikke fant nettmaskene, mener han at han fortjente muligheten.

– Det er ingen tvil om jeg har kvalitetene til å spille for landslaget igjen. Det har jeg bevist den siste tiden. De andre angriperne spilte godt og scoret. Det er godt for oss, og de er gode venner, så det gjør meg glad, sier Bendtner til Berlingske Tidende.

Nå håper han at han får sjansen fra start mot Armenia.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå