Bengt Sæternes ferdig etter sesongen

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes er informert om at han ikke får fornyet kontrakt i Sandnes Ulf.

Bengt Sæternes får ikke bli med Sandnes Ulf til ny stadion neste år.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Saken oppdateres.

Etter fem år med Bengt Sæternes ved roret, har hovedtreneren nå fått beskjed om at han ikke vil få tilbud om forlengelse når hans nåværende kontrakt løper ut etter sesongen.

Daglig leder Tom Rune Espedal sier til Aftenbladet at de er fornøyd med jobben Sæternes har gjort disse årene, men at styret har falt ned på at de ønsker en ny retning fra 2020.

– Hva er vurderingen bak å offentliggjøre dette nå?

– Det er rett og slett for å få en ro rundt situasjonen. Det har blitt en del spekulasjoner, så dette gjøres for å skjerme og få ro rundt spillergruppen og klubben, og ikke minst Bengt selv, svarer Espedal.

– Har det rett og slett blitt vel mye bråk rundt klubben den siste tiden?

– Det har vært mye diskusjoner, så vår vurdering er at det er bra å rive av det plasteret og se fremover. Både for klubben og for Bengt sin del, svarer Espedal.

Sandnes Ulfs høstsesong var allerede litt ekstraordinær, med tanke på at det er den aller siste på gamle Sandnes stadion. Neste sesong flytter klubben til nye Østerhus Arena.

Nå er det altså klart at dette også blir siste høst med Sæternes ved roret, og at en ny hovedtrener vil lede laget i deres første sesong på ny stadion.

– Hvor spesiell blir denne høsten nå?

– Fotballmessig blir den som alle andre høstsesonger. Sæternes har fortsatt full tillit og skal lede laget ut sesongen. Det er en mann som er profesjonell til fingerspissene, sier Espedal.

Kaptein Kent Håvard Eriksen sier at spillergruppen opplever situasjonen som en ryddig prosess mellom klubben og treneren, og at det er lite dramatikk i det hele.

– Han får lov å fullføre kontraktstiden sin, og vi skal gjøre alt for å prestere så godt som mulig under de siste månedene med Bengt, sier Eriksen.

– Er du redd for at det i høst er fort gjort å la tankene gli over mot alt det nye som venter neste år?

– Overhodet ikke. Både treneren og vi spillere er profesjonelle, så dette kommer vi til å takle helt fint, sier Eriksen.

Starter trenerjakten nå

Klubben og sportslig ledelse vil i tiden fremover kartlegge, og på sikt ansette ny hovedtrener for neste år. Espedal opplyser at de nå er i sluttfasen av å definere hvilken type trener de ønsker å se etter.

Sæternes tok over treneransvaret etter nedrykket fra eliteserien i 2014, men han har ikke klart å løfte blåtrøyene tilbake til øverste nivå.

I løpet av fire sesonger i 1. divisjon er det blitt 7.-plass, 4.-plass, 5.-plass og 10.-plass.

Sandnes Ulf tapte onsdag sin fjerde strake kamp, og ligger nå på 10. plass i 1. divisjon.

Bengt Sæternes har ikke besvart Aftenbladets henvendelser torsdag ettermiddag.

På forsiden nå