Bjørn Maaseide: – Fantastisk hvis nye investorer vil satse på Viking

Bjørn Maaseide, Vikings femte største aksjonær, er opptatt av en ting: Å gjøre Viking best mulig konkurransedyktig for å gjenerobre plassen i eliteserien.

Aksjonær Bjørn Maaseide applauderer Geir Solastad inn som styreleder under generalforsamlingen i 2012.  Foto: Lars Kristian Aalgaard

Saken oppdateres.

Stavanger: Gründeren og konkurransemennesket Maaseide har etter rike år som sandvolleyproff, gjort suksess i næringslivet.

Akkurat nå venter han på konsesjon for sin nye satsing på bankvirksomhet, dessuten er Hana-mannen som for noen år siden flyttet til Stavanger, opptatt av Vikings fremtid.

Tenker ikke på egne aksjer

– Jeg tenker ikke på mine egne aksjer i klubben, de er forlengst skrevet til null. Dersom én person eller en gruppering av folk med kapital vil satse på Viking, står jeg ikke i veien, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet.

Aftenbladet er kjent med at flere andre viktige aksjonærer har den samme holdningen, nå handler alt om å redde Viking.

– Det er fantastisk hvis noen ser muligheter. Hvis de i tillegg kan gjøre penger på investeringen, er det et stort pluss, mener han og tilføyer raskt at det skal godt gjøres.

– Men den dagen Viking er tilbake på toppen, den dagen laget spiller i Europa og bortesupporterne kommer i hopetall, den dagen drysser det på regionen.

– Nå handler alt om å gjøre Viking klar for å kjempe ikke bare mot 16 lag som i eliteserien, men mot 32 lag i de to øverste divisjonene.

Vil ha med alle gode krefter

– Alle gode krefter i regionen må trø til. Viking må stille seg åpen og invitere de beste inn, sørge for at de får mørkeblått hjerte.

– I området finnes viktige ressurspersoner i fotballverden som er langt ute i kulden hos Viking, sier Bjørn Maaseide uten å ville nevne navn.

Den tidligere sandvolleyproffen ønsker folk i og rundt Viking som brenner for klubben enten de er på eller utenfor banen.

– Jeg prediker tre ting som sammen med knallhardt arbeid er en betingelse for å skape suksess:

  • Besettelse.
  • Lidenskap.
  • Arbeidsglede.

– Jeg har opplevd noen som driver og drives slik, tror blant annet det er grunnen til at Jostein Flo har skapt suksess i Strømsgodset, sier Bjørn Maaseide som ikke er avvisende til å tre sterkere inn i Viking selv.

– Men tiden er ikke inne for det nå, sier han.

På forsiden nå