Bjørnen ut av dvalen

Bjørnen har våknet av dvalen, skriver Kroksæter etter 4-2 mot TIL.Web-TV: Reaksjonene fra kampen | Høydepunkter: TIL — RBK | RBK vant «snøkrigen» | Tettey scoret igjen | Supporter: Diskutér kampen her |

Haugen 1  Foto: Ronald Johansen

Saken oppdateres.

Web-tv: Reaksjoner og høydepunkter fra kampen!

Kampen var av det sjeldne slaget der resultatet like godt kunne vært omvendt — selv da det sto 0-4. Hvis Rosenborg hadde en matchvinner i går, så het han Rune Almenning Jarstein med sine to superredninger før RBK tok ledelsen.

Det man fryktet skulle bli en parodi på en snøballkrig, ble en forbausende god fotballkamp der det ble skapt nærmere 20 målsjanser - mange av dem etter strålende angrepsspill. Slik sett bidro begge lag til å redde beslutningen om en så tidlige seriestart.

Her finner du samtlige mål fra 2. runde i eliteserien 2009.

Selv om Rosenborg var heldige i starten, så fremsto de etter hvert ganske dyktige også . I fjor følte vi at Erik Hamrén slet med å sette sammen komponentene - særlig på midten. Nå har han plutselig fått et lag i veldig god balanse, der midtbanen til tider ser helt fantastisk ut. Anthony Annan er usedvanlig flink til å plassere seg og ha defensiv kontroll, Alexander Tettey plager motstanderen med sine dype løp, Per Ciljan Skjelbred

plager dem enda mer med sin evinnelige løping, Marek Sapara er den som regisserer nesten alle sjansene og Trond Olsen er en unik bakromstrussel selv om han aldri så målfarlig ut i går.

Rosenborg har seriens beste backer, særlig i den offensive delen av spillet. Risikoen er at de gjør RBK sårbare for kontringer når både backene og Alexander Tettey stormer fremover. Men den ekstremt offensive innstillingen skal i hvert fall ikke vi som er ute etter underholdning klage over.

Les også:

Der fremme har Rade Prica litt å gå på når det gjelder kjemi med medspillerne. Han klarer allerede å bekrefte sitt rykte som en spiller med gode bevegelser.

For øvrig scoret Rosenborg to på dødball. Med Saparas presise serve mot all den luftstyrken bør det bli flere av den sorten, svært mange. Vi ser at det er skummelt hver gang slovaken får slå på en død ball.

Forskjellen fra i fjor består ikke minst i at Rosenborg har god uttelling - så langt . Etter en temmelig tørr vinter løsnet det med ketchupeffekt i privatkampen mot Viking. Og når selvtilliten først er der, så kommer scoringene der man minst venter dem. Bare spør Alexander Tettey - klubbens toppscorer. Smak på den!

Vi må dessverre stoppe opp litt ved det tredje målet, det som punkterte kampen og som aldri skulle vært godkjent. Når Vadim Demidov rykker Helge Haugen ut av balanse begår han et så grovt brudd på spillets ånd at det blir en ripe i lakken for hele laget. Fair play-fanen har alltid vært båret høyt i Rosenborg, og det var takket være fair play-regelen at klubben sist kvalifiserte for Europa. Det vil være på sin plass om Erik Hamrén tar en alvorsprat med Vadim Demidov, på samme måte som Nils ArneEggen i sin tid satte Kåre Ingebrigtsen i gapestokken etter et vellykket, men akk så ufint, forsøk på å filme seg til straffespark.

Når juks blir satt så kraftig under lupen som i går, så blir Demidov uansett taperen til slutt . Dommerne ser på tv de også, og det samme gjør motspillerne. Slik påvirker tv-reprisene spillernes dannelse og de som ikke tar lærdom blir fulgt med mistenksomme øyne.

Etter serieplasseringene 7-1-5-5 de siste fire årene, er det fristende å spå at Rosenborg er tilbake som lokomotivet i norsk fotball.

Verdt å merke seg at det skjer etter Rosenborg omsider er gått tilbake til å satse tungt på sportslig avdeling.

Kjetil Kroksæter 

Kjetil Kroksæter 

På forsiden nå