Brann må svare for seg etter feil bruk av storskjerm: - Det er ikke bra for sikkerheten til publikum

Bergenserne risikerer dobbel straff etter 0-3-tapet mot Rosenborg.

BRUKT FEIL: Ifølge reglene skal kontroversielle situasjoner kun vises på storskjermen én gang. Niklas Bendtners offside-mål ble vist om og om igjen.Foto: Tor Høvik

Saken oppdateres.

Søndagens stortap i storkampen endte ikke bare med en sportslig nedtur for Brann, som nå må forklare og forsvare hvorfor de viste Nicklas Bendtners offsidemål på storskjermen flere ganger. Da den danske stjernespissen doblet ledelsen, var han i offsideposisjon, noe TV-bildene viste klart. Ifølge reglene skal kontroversielle situasjoner kun vises på skjermene én gang.

Frustrerte bergensere reagerte med en lang pipekonsert og gjenstander som snusbokser og lightere ble kastet ned på banen.

Denne kastingen kan også ende med straff, i form av bot fra forbundet.

– Barn, familier og ungdom skal ha gode opplevelser

Dommersjef og tidligere toppdommer Terje Hauge mener Branns bruk av storskjerm i dette tilfellet var provoserende for hjemmepublikummet.

– Jeg var borti det i min tid og det er veldig uheldig å bruke storskjerm på kontroversielle ting. Dommerne utpå banen tåler det, men det er ikke bra for arrangementet. Heller ikke for sikkerheten til publikum. Barn og familier, ungdom som skal ha gode opplevelser, sier Hauge.

– Det kan ikke være noe kjekt å være på et stadion der det er ganske iltert og det koker. Det kan være lite kjekt for folk å være der når andre mister fatningen og begynner å kaste ting ut på banen. Bruk av storskjerm har veldig stor påvirkning på publikum og det er veldig uheldig når den ikke brukes på riktig måte. Det må tas hensyn til sikkerhet og opplevelsen av å være på banen, fortsetter han.

Brann har fått svarfrist

Dommer Tom Harald Hagen trodde ikke Rosenborgs Pål André Helland var borti ballen på Bendtners 2-0-scoring, men hans touch gjorde at dansken var i offside. At dommeren ikke så det, beklaget han selv i etterkant.

Nå vil Norges Fotballforbund ha svar på hvorfor situasjonen ble vist flere ganger, da Hagen rapporterte inn hendelsen etter kampslutt.

– Vi oppfattet at det ble vist noen repriser på storskjermen på stadion. Nå har jeg sendt inn min rapport til forbundet, så er det opp til dem å avgjøre om klubben har gjort noe galt eller ikke, sier Hagen til Eurosport.no.

Brann har fått en svarfrist på fire timer fra forbundet. Daglig leder i klubben, Vibeke Johannessen, bekrefter at de brøt regelverket.

Bendtner: - Imponerende

– Den ble vist mer enn den ene gangen. Men det som er realiteten er at den største reaksjonen kommer når målet blir godkjent. Så spørsmålet er hvor mye mer vondt det gjør at den blir vist på ny, sier Johannesen til samme kanal.

Bendtner selv så også opp på storskjermen etter å ha jublet for sin andre scoring i trøndernes 3-0-seier. Han tar likevel dommer Hagen i forsvar.

– Jeg så på TV-bildene at det var offside. Men som fotballspiller spiller du til fløyta går, sier Bendtner.

– Tilskuerne buet mot ham, ettersom det ble vist på storskjermen. At han holdt hodet kaldt, var imponerende. Men dette er nok et bevis på at vi i fremtiden 100 prosent sikkert vil benytte oss av mer teknologi når avgjørelser skal tas på fotballbanen, mener han.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå