Brann og RBK selger ut 16. mai-kampen, Molde opplever tilskuersvikt

Dårlige resultater gir skuffende billettsalg i Rosenes by.

Brann-supportere på Stadion.  Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Har du tenkt deg på kamp på fotballens festdag? Hvis du er Brann- eller Rosenborg-supporter begynner det å haste skikkelig.

Brann tar imot Haugesund, mens Lillestrøm kommer på besøk til Trondheim. De to toppklubbene har så godt som utsolgte tribuner et drøyt døgn før 16. mai-kampene går av stabelen.

– Det blir utsolgt hos oss, bekrefter Camilla Schutz, kommersiell leder i Brann.

– Det er veldig få plasser å oppdrive, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

FÅ PLASSER IGJEN: Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, melder om så godt som utsolgt Lerkendal til 16. mai.  Foto: Rune Petter Ness

Bortefeltene fylles ikke

Branns lojale supportere har et visst håp om å sikre seg en billett. Dette på grunn av at Haugesund ikke bruker alle plassene på borteseksjonen.

– Vi får 50 plasser på bortefeltet som vi kommer til å gjøre tilgjengelig til de som har sagt at de ønsker å motta nyheter fra oss. Da er det førstemann til møllen, sier Schutz.

OMBYGGING: Brann scorer mot Tromsø. Tribunen som er revet bak til høyre.  Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Eliteserierunden 16. mai

Alle kampene starter 18.00

Bodø/Glimt – Tromsø

Brann – Haugesund

Kristiansund–Ranheim

Molde–Strømsgodset

Odd–Sandefjord

Rosenborg–Lillestrøm

Sarpsborg–Start

Vålerenga–Stabæk

På Lerkendal når man ikke totalkapasiteten på 21.400, da plassene som Lillestrøm ikke fyller på bortefeltet ikke blir brukt. Men det ligger an til kamp om de siste ordinære billettene.

– Vi selger noen enkeltplasser her og der, og har noen VIP-plasser, men det er så å si fullt, sier Moe Dyrhaug.

RBK-supporterne i Kjernen.  Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Brann har én tribune revet i år og har ikke greid å fylle opp de tre resterende tribuneseksjonene i sesonginnledningen. Nå går det altså mot fulle hus.

–16. mai er historisk en kamp vi har solgt ut, og det ville vi hatt i år også. Vi blir en god del tusen færre, men fyller godt opp, sier Schutz.

Vålerenga gleder seg

Også på Oslo øst er man godt fornøyd med billettsalget så langt.

– Vi har solgt cirka 8000 billetter nå, og forventer over 10.000, sier Morten Nydal, leder publikum og event i Vålerenga.

Vålerenga tar imot Stabæk til Intility Arena, som har en kapasitet på drøye 16.500.

–Vi har allerede passert fjorårstallene med god margin. Da hadde vi bare 7000 tilskuere på 16. mai. Vi gleder oss over det, men har plass til enda flere, sier Nydal.

– Ser ikke bra ut

Der serieleder Brann og andreplasserte Rosenborg jubler over publikumstilstrømmingen, er det mer bekymring å spore hos sjetteplasserte Molde, som tar imot Strømsgodset på Aker Stadion.

– Det ser ikke bra ut ennå. Vi har solgt 6000 billetter, men skulle nok normalt sett hatt 9000, sier Lars Outzen, IT og Ticket manager i Molde FK.

Glissent på Aker Stadion under Moldes hjemmetap mot Bodø/Glimt.  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Outzen forklarer at det er en klar sammenheng mellom resultater og publikumstall. Aker Stadion har en kapasitet på drøye 11.000.

– Slik er det når man ser på hva som presteres. Det er følelsene som styrer, og vi har hatt to hjemmetap på rad nå, sier han.

SVAK FORM: Ole Gunnar Solskjær og Molde tapte hjemme mot Bodø/Glimt i forrige kamp.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjærs gutter tapte hjemme mot Bodø/Glimt sist helg.

– Det er mange som har mye å planlegge før 17. mai, men værmeldingen er ikke dårlig, så vi håper på 7000, sier Outzen.

På forsiden nå